Технологии САЩ добавиха 46 филиала на Huawei към черния списък

...
Технологии САЩ добавиха 46 филиала на Huawei към черния списък
Коментари Харесай

САЩ добавиха 46 филиала на Huawei към черния списък

Технологии Съединени американски щати прибавиха 46 филиала на Huawei към черния лист Въпреки това краткотрайният лиценз за работата им беше продължен с още 90 дни  Мартин Дешев 20 август 2019, 06:41  Съединени американски щати прибавиха 46 филиала на Huawei към черния лист Източник: Huawei
мериканският департамент по търговия разгласи, че прибавя още 46 филиала и дъщерни сдружения на Huawei към забранителния лист. Това влиза в действие незабавно, като те се причисляват към над 100 други юридически лица, които към този момент са в този лист, оповестява TechCrunch.

Тръмп не желае "никакъв бизнес " с Huawei

Huawei избавя бизнеса си с огромна метаморфоза

Същевременно, департаментът разгласи и удължение на краткотрайния лиценз с още 90 дни. Той трябваше да изтече на 19-ти август. Лицензът разрешава на фирмите да продължат да работят с американските си клиенти и да обезпечават услугите си за тях. Аргументът е, че по този начин се дава повече време на американските компании да си намерят различни снабдители на услуги и лицензи.

Сгъваемият Mate X е отсрочен за ноември, само че има за какво

Търговският министър Уилбър Рос разгласи, че "продължаваме да призоваваме потребителите да спрат да употребяват продуктите на Huawei, само че осъзнаваме, че е нужно повече време, с цел да няма разтърсвания. Работим и с цел да се уверим, че износът към Huawei и филиалите му не нарушава условията на краткотрайния лиценз ".

Китайските производители на смарт телефони завладяват пазара

Нов огромен спад за продажбите на iPhone

Huawei разяснява, че е срещу решението на Департамента. "Видимо е, че това решение, направено в този миг, е политически стимулирано и няма нищо общо с националната сигурност. Тези дейности нарушават главните правила на конкуренцията на свободния пазар. Те не са в полза на никого, в това число американските компании. Опитите да се пречи на бизнеса на Huawei няма да оказват помощ на Съединените щати да са софтуерен водач. Призоваваме американското държавно управление да постави завършек на това неравноправно отнасяне и да махне Huawei от листата ", се споделя в позиция на компанията.

Huawei Harmony OS ще е алтернативата на Android

Huawei: Нашата опция ще е по-бърза от Android

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Мартин Дешев Huawei Съединени американски щати технологии ИТ гигант
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР