Технологии Samsung подготвя виртуална селфи клавиатура Компанията ще покаже няколко

...
Технологии Samsung подготвя виртуална селфи клавиатура Компанията ще покаже няколко
Коментари Харесай

Samsung подготвя виртуална селфи клавиатура

Технологии Samsung приготвя виртуална селфи клавиатура Компанията ще покаже няколко технологии на CES 2020  Мартин Дешев 29 декември 2019, 06:06  Samsung приготвя виртуална селфи клавиатура Източник: Samsung
Samsung ще показва няколко нови технологии по време на ревюто CES 2020 при започване на януари. Сред тях е и виртуалната клавиатура SelfieType, оповестява корейската компания.

SelfieType употребява предната камера на телефона, с цел да следи придвижванията на пръстите на потребителя. Той ще може да подпре телефона си на някакъв предмет и да "пише " на повърхността пред него.

Технология дава "рентгеново " зрение на хирурзи

3D принтирането може да помогне в опазването на здравето

Алгоритъмът на SelfieType ще разпознава придвижванията на пръстите и ще ги трансформира в знаци от общоприетата QWERTY клавиатура. Функцията е напълно софтуерна, като не се нуждае от спомагателен или профилиран хардуер. Тя ще може да се конфигурира на мобилни телефони, таблети и даже преносими компютри.

Технологията ще е потребна в разнообразни обстановки. Например, в случай че потребителят готви или е с изцапани ръце заради друга причина. Или просто желае повече пространство, с цел да написа по-удобно.

Samsung планува да показва и други технологии по време на ревюто. Сред тях е Hyler - интелигентен маркер, който с изключение на, че маркира напечатан върху хартия текст, може да сканира и цифровизира маркираните думи. Така бележките получават и цифрова версия, в която може да се търси и съпоставя с други търсачки, речници и така нататък

Samsung показва част от новия си сгъваем телефон

Друга разработка е устройството Beacon. То сканира и диагностицира положението на косата, като дава разнообразни препоръки за възстановяване на грижата за нея. Използва се и Big Data разбор, с цел да се следи напредъкът и резултатът от подхванатите ограничения.

Samsung работи и по самобитен интелигентен прозорец. SunnySide е устройство, което може да размени прозореца или да се добави към действителен. То може да генерира изкуствена слънчева светлина, която е в точния набор на действителната слънчева светлина във всеки един миг на деня. Това оказва помощ за генерирането на витамин D на закрити места или места с незадоволително естествена слънчева светлина без риск от изгаряне на кожата.

Най-важните софтуерни промени за последните 10 година

5 необикновени технологии и стартъпа от Webit 2019

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Мартин Дешев Samsung селфи клавиатура програмен продукт мобилни технологии
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР