Технологии Откачени прогнози на ИТ лидери, които днес са факт

...
Технологии Откачени прогнози на ИТ лидери, които днес са факт
Коментари Харесай

Откачени прогнози на ИТ лидери, които днес са факт

Технологии Откачени прогнози на ИТ водачи, които през днешния ден са факт " Витаенето в облаците " на хора като Стив Джобс, Бил Гейтс и Джеф Безос, постоянно води до огромни промени  Мартин Дешев 25 август 2019, 12:04  Откачени прогнози на ИТ водачи, които през днешния ден са факт Източник: GettyImages
а мнозина "витаенето в облаците " е синоним за губене на време в безсмислени фантазии и очаквания. За хора като Стив Джобс, Бил Гейтс и Джеф Безос обаче, тези моменти могат да доведат до огромни промени за цялото човечество.

10 от най-вдъхновяващите цитати на Бил Гейтс

Когато тези хора мечтаят за бъдещето, техните прогнози нормално наподобяват откачени и звучат бясно. Често обаче години по-късно се оказват факт. BusinessInsider откроява няколко прогнози на ИТ водачи, които те са създали преди години, само че през днешния ден са факт.

През 1984 година да вземем за пример Стив Джобс споделя : "В компютрите като че ли ще има дребен човек, който планува какво желаете. Винаги съм си мисилил, че ще е прелестно, в случай че има дребна кутия или нещо плоско, което можеш да носиш със себе си. " Днес милиарди хора по света носят в себе си дребните плоски кутии, наречени смарт телефони, в които гласови асистенти плануват какво желаят.

Бил Гейтс: Стив Джобс беше гъз на моменти

През 1996 година Джобс планува и автомобилните шоуруми без наличия. Днес Tesla прави тъкмо това. В шоурумите на компанията има по два-три демонстрационни автомобила, само че не и подготвени наличия, които човек незабавно да купи. Това е прекомерно комплицирано и скъпо за компанията, която пести доста разноски като не предлага наличия. Този прийом се ползва и от много търговци на други артикули.

5 известни персони, които са изоставени от родителите си

Бил Гейтс също има много сполучливи прогнози. През 1999 година той споделя: "Устройствата ще оферират умни реклами. Те ще знаят какво купувате и ще ви демонстрират реклами, които са подбрани съгласно вашите желания. " Днес това е главният бизнес на Гугъл, Фейсбук и десетки други компании.

Бил Гейтс ще строи града на бъдещето в пустинята Аризона

Защо не желаете да получите имейл от Бил Гейтс

През същата година той предвижда и огромна смяна в метода на търсене на работа. "Хората, които желаят работа, ще могат просто да разгласяват своите ползи, потребности и умения в интернет. " LinkedIn (която към този момент е благосъстоятелност точно на Microsoft), прави тъкмо това.

Гейтс: Допуснах най-голямата неточност на всички времена

Отново през 1999 година Гейтс споделя: "Постоянното видеонаблюдение в домовете ще е необятно публикувано. То ще ви осведоми по кое време някой идва, когато няма никой вкъщи. " Днес бизнесът с "умни звънци ", ключалки и системи за домашно видеонаблюдение е доста известен, като видеото от артикули като Ring на Amazon даже се употребява и от локалната полиция.

Като става дума за Amazon , създателят ѝ Джеф Безос, също има сполучливи прогнози, с които да се похвали. През 1999 година той споделя: "Голямата част от продуктите, които сега се купуват в магазините - телбод, хартиени артикули, артикули за почистване и сходни - ще се купуват електронно ". Според Безос това ще е реалност най-късно до 2020 година, като Amazon предлага такива услуги още от 2014 година

Безос: Трябва да отидем на Луната, с цел да спасим Земята

Безос желае галактическа цивилизация с хиляди гении

Отново през 1999 година Безос предвижда: "Вярвам доста в домакинските уреди, които ще са свързани с интернет. Ще има най-различни дребни неща, които ще са свързани с мрежата. " Днес Amazon е в основата на всичко това посредством огромното многообразие от умни устройства, които предлага, както и посредством желанието си да предложи гласовия си помощник Alexa в най-разнообрази джаджи.

За Безос всичко това едва ли е изненада. Това в действителност са негови цели от години. Пак през 1999 година той е запитан от сп. Wired за конкуренцията на Amazon с веригата книжарници Barns and Noble. "Обзалагам се, че след година те няма да ни възприемат като пряк съперник. Днес, да, само че вървим по разнообразни пътища. Ние се опитваме да изобретим бъдещето на електронната търговия, а те просто пазят територията си ", споделя Безос. Днес компанията му предлага най-различни артикули и услуги, развива нови технологии в голям брой сфери и е направила Безос най-богатият човек в модерната история.

Какво е да си "сянката " на най-богатия човек в света

10 сбъднали се прогнози на Бил Гейтс от 1999 година

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Мартин Дешев Стив Джобс Джеф Безос Бил Гейтс ИТ водачи технологии
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР