Технологии Основателите на Google се оттеглят от ръководството Лари Пейдж

...
Технологии Основателите на Google се оттеглят от ръководството Лари Пейдж
Коментари Харесай

Основателите на Google се оттеглят от ръководството

Технологии Основателите на Гугъл се отдръпват от управлението Лари Пейдж и Сергей Брин слизат от постовете си в холдинга Alphabet  Мартин Дешев 4 декември 2019, 06:12  Основателите на Гугъл се отдръпват от управлението Източник: ЕПА/БГНЕС
снователите на Гугъл Лари Пейдж и Сергей Брин оповестиха, че слизат от управителните постове на холдинга Alphabet. Именно Alphabet сплотява всички бизнеси и дъщерни компании на Гугъл под една шапка.

ИТ водачите с апел за повече старания за климата

В писмо в блога на Гугъл, двамата оповестиха, че е "естественото време да опростим управническата конструкция " на Alphabet. Брин и Пейдж означават, че холдингът към този момент работи добре, всички компании също оперират дейно.

Гугъл влага над 2 милиарда $ в зелена сила

"Alphabet и Гугъл към този момент не се нуждаят от двама изпълнителни шефове и президент ", допълват Брин и Пейдж. Те афишират, че актуалният изпълнителен шеф на Гугъл Сундар Пичай ще резервира поста си, само че в същото време ще стане изпълнителен шеф и на Alphabet. Така Пичай ще ръководи освен Гугъл, само че и всички останали планове на Alphabet.

Пейдж и Брин ще останат членове на борда на шефовете на Alphabet. Двамата не престават да държат и решаващите гласове в борда на шефовете, като съоснователи. Те допълват, че ще продължат и да оказват помощ на Пичай и да беседват с него постоянно.

В настрана писмо до чиновниците, Пичай споделя, че измененията в управлението няма да се отразят на структурата или метода на работа на Alphabet и фирмите. Той също добавя, че Пейдж и Брин ще продължат да го поучават.

Промяната наподобява огромна за Гугъл и Alphabet, само че в действителност Пейдж и Брин от доста време са се концентрирали върху по-малките планове и разработки на Alphabet и странични хрумвания. От няколко години точно Пичай е лицето на Гугъл и той съставлява компанията на всички места. Въпреки това вътре в компанията имаше обърквания кой взима окончателните решения.

Бил Гейтс ще строи града на бъдещето в пустинята Аризона

ИТ колосите в спор кой е по-лош с данните на хората

Сега структурата е изяснена и Пичай поема цялата отговорност освен в Гугъл, само че и в Alphabet. Това би трябвало да нарежда Пичай като едноличен водач, сходно на Сатя Надела в Microsoft, Марк Зукърбърг във Фейсбук, Джеф Безос в Amazon и Тим Кук в Apple. Пичай ще получи повече независимост и съществуването на явен водач на Гугъл би трябвало да помогне на компанията да се движи в обща посока.

Безос желае Amazon да стане напълно екологична компания

Откачени прогнози на ИТ водачи, които през днешния ден са факт

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Мартин Дешев Лари Пейдж Сергей Брин Сундар Пичай Гугъл Alphabet ИТ колос технологии
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР