Технологии Новата macOS Catalina се сбогува с iTunes Популярното приложение

...
Технологии Новата macOS Catalina се сбогува с iTunes Популярното приложение
Коментари Харесай

Новата macOS Catalina се сбогува с iTunes

Технологии Новата macOS Catalina се сбогува с iTunes Популярното приложение към този момент не е належащо, счита Apple  Мартин Дешев 8 октомври 2019, 06:34  Новата macOS Catalina се сбогува с iTunes Източник: Apple
Apple е подготвена с новата версия на операционната система за Mac компютри и преносими компютри. Тя към този момент се популяризира гратис за устройствата от 2012 година насам, като предлага голям брой промени и обновления. Най-голямата смяна е, че тя се сбогува с приложението iTunes.

Следващият iPhone ще се появи напролет на 2020 година

iTunes е приложение, което съвсем 20 години се използваше като мултимедиен център и оферираше достъп до видео, музика и подкастовете на потребителя. А с появяването на iPhone и iPad, беше и главното приложение за ръководство на устройства с iOS.

Новият началник на HTC: Спряхме нововъведенията при смарт телефоните

Според Apple обаче е време за смяна. Затова iTunes приключва своето битие с новата macOS Catalina. Компанията счита, че може да предложи по-добри услуги и прекарване на потребителите като раздели функционалностите на iTunes на няколко независими приложения.

Музиката към този момент се поема напълно от Apple Music, а подкастовете - от Apple Podcasts. Видеото ще се ръководи от Apple TV. Управлението на iOS устройства се препраща към Finder, а въвеждането на Apple ID ще става от System Preferences или главното меню с настройки на Mac.

Всичко това наподобява объркващо, изключително за потребителите, които са привикнали да употребяват iTunes за всичко. Според Apple обаче новите приложения ще улеснят потребителите и ще създадат откриването на ново наличие по-лесно. iTunes Store ще остане като главен източник за това ново наличие, само че магазинът ще е наличен през обособените приложения.

Microsoft се завръща при смарт телефоните

Какво би трябвало да знаем за новата iPadOS

Извън края на iTunes, macOS Catalina предлага и други новости. Основният фокус на новата платформа е да усъвършенства продуктивността на потребителя и да му предложи повече практични благоприятни условия.

Една от тях е функционалността Sidecar. Тя разрешава потреблението на таблет iPad като безжичен втори екран. Това е уместно освен за повече работна повърхност, само че и да вземем за пример за изобразяване на обекти върху iPad с Apple Pencil и други

macoS Catalina ще предложи и повече сигурност и отбрана на потребителите. Те ще имат по-голям надзор над данните, а нови системи за сигурност ще защищават вмешателство или опити за презаписване на сериозни систематични файлове. Нова система ще подсигурява, че единствено приближен програмен продукт (т.е. с нужните сертификати) ще може да работи на компютъра, а приложенията ще се ревизират за познати уязвимости.

Huawei: Да има мощен съперник е добре за нас

Mac компютрите с чип Т2 ще могат да се пазят от заличаване и реактивация както iPhone и iPad. Добавя се и приложението Find My за разкриване на изгубени устройства.

macOS Catalina получава и функционалността Screen Time от iOS. Тя проучва интензивността на потребителя и му предлага статисика с неговата активност и най-използваните приложения. Има опция за ограничението на някои приложения и функционалности в определени моменти. А данните към този момент се синхронизират и с останалите устройства и може да се даде цялостна извадка за интензивността на потребителя.

Операционната система има още много по-малки новости и промени в приложенията и дизайна си. Разбира се, тя ще дава достъп и до новите услуги на Apple - Arcade и TV+.

Apple ще промени бизнеса на цифровите услуги като Netflix

Apple се бори да притегли внимание с три нови iPhone-а

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Мартин Дешев Apple macOS програмен продукт операционна система itunes приложение
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР