Технологии Мрежа от дронове може да помага при бедствия и

...
Технологии Мрежа от дронове може да помага при бедствия и
Коментари Харесай

Мрежа от дронове може да помага при бедствия и аварии

Технологии Мрежа от дронове може да оказва помощ при бедствия и повреди Те ще могат да предизвестяват за проблеми и да оказват помощ на незабавните екипи  Мартин Дешев 5 февруари 2020, 13:40  Мрежа от дронове може да оказва помощ при бедствия и повреди Източник: Getty Images/Guliver
роновете сега постоянно са възприемани като нещо досадно, само че те могат да бъдат доста потребни. Учени от Англия и Виетнам разгласиха свое изследване и разработка на мрежа от дронове, която да оказва помощ при бедствия и повреди, оповестява организацията IEEE.

Дронове ще наблюдават и управляват африканската чума по свинете

Системата на учените разрешава на дроновете да споделят между тях и да пестят доста батерията си. При типичния дрон за крайни консуматори, батерията обезпечава полет за към половин час. Новата технология може да усили времето за полет с сред три и пет пъти.

МО предложения 24 компании на конкурс за доставка на дронове за армията

Учените са създали системата по този начин, че тя да употребява относително евтини дронове - по-евтини от професионалните дронове, които се оферират на пазара сега. Освен това са по-устойчиви на изискванията.

Дроновете могат да се изполват за мониторинг на региони и да са част от система за ранно предизвестие за разнообразни бедствия като пожари, наводнения и така нататък Освен това ще могат да обезпечават и помощ на незабавните екипи, когато оказват помощ на бедстващи региони или при повреди. Също по този начин дроновете ще могат да се употребяват и да обезпечават WiFi достъп до интернет в тези райони, което да улесни връзката сред хората.

НАСА вижда бъдеще на цялостни с дронове градове

Разработката не е просто идея. Тя към този момент има и клиент. Виетнам ще употребява технологията, с цел да следи рискови метеорологични феномени и да оказва помощ на незабавните екипи.

Boeing показа дрон, който охранява изтребители

Американските Военновъздушни сили желаят дронове с изкуствен интелект

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Мартин Дешев дрон злополучие повреда незабавни случаи
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР