Технологии Microsoft спира поддръжката на Windows 7 Компанията няма да

...
Технологии Microsoft спира поддръжката на Windows 7 Компанията няма да
Коментари Харесай

Microsoft спира поддръжката на Windows 7

Технологии Microsoft стопира поддръжката на Windows 7 Компанията няма да пуска повече ъпдейти за остарялата платформа  Мартин Дешев 14 януари 2020, 06:18  Microsoft стопира поддръжката на Windows 7 Източник: Thinkstock/Guilliver
торник, 14-ти януари 2020 година, е последният ден на публична поддръжка на Windows 7 от Microsoft. След това операционната система повече няма да получава ъпдейти от софтуерния колос.

Как да използваме мениджъра на пароли в Chrome

Според данни на платформата Statcounter, съвсем 27% от компютрите по света не престават да употребяват Windows 7. Спирането на поддръжката ще е проблем за тях, тъй като няма да получават "кръпки " за открити уязвимости.

Самата операционна система ще продължи да работи, само че с времето сигурността ѝ ще отслабва, тъй като хакерите ще не престават да я нападат. Затова Microsoft предлага на потребителите да преминат към Windows 10.

5 съвета за по-добра персонална киберсигурност

Все още е допустимо това да се направи гратис за притежателите на легални копия на Windows 7. Те могат да изтеглят инсталационния файл на Windows 10 от уеб страницата на Microsoft. След като той се пусне, може да се избере опцията за ъпгрейд на системата. Тя ще конфигурира Windows 10 и ще го задейства с кода на Windows 7.

Ако потребителят разполага с Windows 7 Home, то ще бъде исталиран Windows 10 Home. Същото важи и за Windows 7 Professional, който ще бъде надграден до Windows 10 Pro. Методът може да не сработи за всички машини според от лицензи и конфигурации. Все още обаче работи за множеството елементарни консуматори, оповестява онлайн изданието CNET. Инсталирането на Windows 10 ще значи, че потребителят ще продължи да получава всички ъпдейти за сигурността и цялостна поддръжка на операционната система.

Бизнес клиентите на Windows 7 Enterprise и Professional ще могат да продължат да си заплащат за спомагателни ъпдейти до 2023 година Тази услуга обаче е единствено за компании и се заплаща на брой компютър. Опцията се предлага за фирмите, които към момента не са подготвени да преминат към по-новата операционна система.

4 метода да подобрим сигурността на Windows 10

Алтернативи на паролата за профилите в Windows 10

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Мартин Дешев Microsoft Windows 7 Windows 10 операционна система софтуер
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР