Технологии Мъск ще тества връзка между мозък и компютър догодина

...
Технологии Мъск ще тества връзка между мозък и компютър догодина
Коментари Харесай

Мъск ще тества връзка между мозък и компютър догодина

Технологии Мъск ще тества връзка сред мозък и компютър следващата година Една от фирмите на милиардера желае хората да могат да взаимодействат с компютрите единствено с мисъл  Мартин Дешев 17 юли 2019, 07:10  Мъск ще тества връзка сред мозък и компютър следващата година Източник: Thinkstock/Getty
омпанията Neuralink на Илон Мъск приготвя проби на директна връзка сред човешки мозък и компютър. Тя желае да направи това още идната година, оповестява в. The New York Times.

Мъск ще е подготвен с първите мозъчни импланти до 4 години

Компания на Мъск ще прави изкуствен интелект за мозъка

Описанието на технологията звучи много... мъчително. Използва се специфична машина, която пробива дребни дупки в мозъка и в тях слага електроди. Системата наподобява на шевна машина, като разпознава кръвоносните съдове в мозъка и ги заобикаля.

Тя е единствено първа версия, като Neuralink желае да употребява лазер. Чрез лазер ще се избегне дискомфортът от бормашината, която пробива черепа, споделя президентът и съосновател на Neuralink Макс Ходак.

Музиката изчезва до 10 години, поради технологиите

Целта на всичко това е да се сътвори директна, високоскоростна връзка сред мозъка и компютрите. Според Мъск по този метод индивидът ще може да е равносилен на изкуствения разсъдък.

За да стане допустимо, преди този момент е нужно Neuralink да убеди регулаторите и обществото, че технологията е безвредна и има смисъл от нея. За задачата обаче първо би трябвало да я създаде и покаже на процедура.

Ако е допустимо, човек ще може да взаимодейства с компютрите съвсем посредством телепатия. Това ще разреши доста по-бързата им реакция и ще даде опция на самите хора да развихрят интелекта си, като получат електронен асистент. Технологията ще може да записва информация от невроните.

Мъск разяснява по време на формалната презентация на технологията, че системата ще бъде доста по-лесна и безвредна в крайната си форма. Процесът по инсталиране на електродите ще лишава няколко часа "без да се постанова да се влиза в болница ".

Самите електроди са с размерите на неврон, няколко десети от дебелината на човешкия косъм. Ще могат да се поставят няколко хиляди от тях в мозъка, с цел да се реализира задоволителна успеваемост. Електродите ще се свързват с минатюрен чип, който се поставя в черепа. "Той е доста дребен, като е необходим разрез под 2 мм и даже не е необходим тегел след края на операцията. Освен това с безжична връзка, тъй че няма да стърчат жици от главата ", добавя Мъск.

Той споделя, че първата цел на технологията ще е да помогне за лекуването на голям брой заболявания. Равенството с изкуствения разсъдък е на втори проект.

Човек не може без технологии, само че и те не могат без него

Гугъл закри етичния AI екип поради... етични проблеми

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Мартин Дешев Илон Мъск технологии започваща компания стартъп мозък наука
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР