Технологии Криптовалутите нямат стойност, обяви Тръмп Американският президент смята, че

...
Технологии Криптовалутите нямат стойност, обяви Тръмп Американският президент смята, че
Коментари Харесай

Криптовалутите нямат стойност, обяви Тръмп

Технологии Криптовалутите нямат стойност, разгласи Тръмп Американският президент счита, че фирмите, които се занимават с виртуални пари, би трябвало да се контролират като банки  Мартин Дешев 12 юли 2019, 07:04  Криптовалутите нямат стойност, разгласи Тръмп Източник: БГНЕС
мериканският президент Доналд Тръмп изрази остри рецензии против криптовалутите. Според него те нямат стойност и подкрепят противозаконните действия. Компаниите, които се занимават с тях, би трябвало да се контролират като банки, споделя още Тръмп в своя профил в Twitter.

Bitcoin употребява повече електричество от Швейцария

Сбърка ли Фейсбук с стартирането на криптовалута

"Не съм почитател на Bitcoin и другите криптовалути, които не са пари и чиято стойност е основана на празен въздух. Нерегулираните криптоактиви могат да подкрепят нелегално държание, в това число търговия с опиати и други действия ", разгласи Тръмп в Twitter.

I am not a fan of Bitcoin and other Cryptocurrencies, which are not money, and whose value is highly volatile and based on thin air. Unregulated Crypto Assets can facilitate unlawful behavior, including drug trade and other illegal activity....
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) July 12, 2019
Той насочи вниманието си и към криптовалутата на Фейсбук, която предизвика много диспути и рецензии от регулаторите: "По сходен метод, "виртуалната валута " Libra на Фейсбук има доста дребна надеждност и резистентност. Ако Фейсбук и други компании желаят да станат банка, то би трябвало да си извадят подобен лиценз и да дават отговор на всички банкови регулации, тъкмо както е за останалите банки, както национални, по този начин и интернационалните. Имаме единствено една същинска валута в Съединени американски щати и тя е по-силна от всеки път, надеждна е и може да се разчита на нея. Тя е най-доминиращата валута в света и винати ще бъде по този начин. Нарича се Американски $! ", приключва Тръмп.

Думите на американския президент незабавно се отразиха на цените на криптовалутите, които се намалиха с по няколко %. Фейсбук за в този момент също не е коментирала изявлението на Тръмп.

Фейсбук разгласи новата си криптовалута и портфейл

Възможно ли е светът да премине към цифрови пари

Компанията е непрекъснат обект на рецензии от американските политици и регулатори, откогато разгласи криптовалутата си Libra. Към нея има апели тя да спре работата по Libra до момента в който не бъдат изчистени всички въпроси и подозрения по криптовалутата. Към тях се причисли даже и ръководителят на Федералния запас на Съединени американски щати Джером Пауъл. За в този момент Фейсбук продължава работата си по криптовалутата като споделя, че ще отговори в детайли на всички въпроси и ще се съобрази с всички закони.

Bitcoin се отразява зле на околната среда и планетата

Рубини: Bitcoin е по-зле от таблица в Excel

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Мартин Дешев Доналд Тръмп Bitcoin Фейсбук Libra криптовалути
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР