Технологии Компания създава гъвкава батерия за умни устройства Jenax ще

...
Технологии Компания създава гъвкава батерия за умни устройства Jenax ще
Коментари Харесай

Компания създава гъвкава батерия за умни устройства

Технологии Компания основава гъвкава батерия за умни устройства Jenax ще може да разреши основаването на още по-удобни носими аксесоари  Мартин Дешев 14 януари 2020, 12:16  Компания основава гъвкава батерия за умни устройства Източник: Jenax
атериите са една от главните спънки за същинския напредък на мобилните устройства и носимите джаджи. Причината е, че батериите са обемиси, тежки и би трябвало да са в твърди, добре предпазени корпуси, с цел да са безвредни. Всичко това съществено лимитира опциите и за самите устройства да се развиват и възползват от напредъка в другите сфери като гъвкави екрани, по-мощен хардуер и така нататък

Технологиите през новото десетилетие съгласно Зукърбърг

Компанията Jenax от Южна Корея е съвсем подготвена с гъвкава батерия, по която работи от няколко години. Тя може да влезе в серийно произвеждане още в границите на тази година. А тя към този момент предлага технологията си и за бизнес клиенти, като я персонализира съгласно техните характерни потребности.

Батерията J.Flex е литиево-йонна, само че със обилни промени. Тя може да е в най-различни форми и дебелини, като разрешава да се сгъва и мачка без това да поврежда свойствата ѝ. Тя не прекъсва потока на електричество макар смяната на формата си, което я прави подобаваща даже за вграждане в облеклата.

Какви ще са технологиите през новото десетилетие

4 технологии, които изчезнаха през последните 10 години

По време на CES 2020 Jenax показва част от първите артикули, които ще употребяват батерията. "Технологията разрешава да вграждаме акумулатори тук-там, където до момента не беше допустимо ", разяснява пред онлайн изданието IEEE Spectrum Ейджи Шин, началник на стратегическото обмисляне на Jenax.



Едно от предложенията е каска за американски футбол, в която има датчици и те мерят силата на ударите. Друга разработка е датчик за облекла, който следи сърдечния темп на индивида. Също по този начин ще могат да се създадат фешън аксесоари като гривни, ленти и колани, които в действителност да са акумулатори. Те ще могат да се употребяват за обезпечаване на заряд за медицински и мобилни устройства.

Компанията към този момент има над 100 патента за създаването си, като твърди, че тя е по-добра от тази на съперниците, тъй като разрешава по-голяма еластичност. Най-малката батерия J.Flex може да бъде с дебелина 0,5мм и повърхност 20х20мм. Най-голямата може да е 200х200мм. В взаимозависимост от размера потенциалът на една такава батерия може да е от 10mAh до 5Ah. Батерията може да резервира 90% от потенциала си и след 1000 цикъла на презареждане.

Jenax е създала и нов полутвърд електролит. Това доста ще усили сигурността на батериите. Компанията приключва и завода си, който би трябвало да стартира да създава батериите с новия, невъзпламеняем полимер тази година. Серийното произвеждане ще разреши доста понижаване на цената на тези акумулатори и това ще форсира тяхното по-масово нахлуване в устройствата, предвиждат от компанията.

Зукърбърг изиска световна регулация на Интернет

Най-важните софтуерни промени за последните 10 година

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Мартин Дешев умни устройства батерия гъвкава батерия енергия
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР