Технологии Кои пози по време на сън са най-полезни Позата

...
Технологии Кои пози по време на сън са най-полезни Позата
Коментари Харесай

Кои пози по време на сън са най-полезни

Технологии Кои пози по време на сън са най-полезни Позата по време на спане може да реши, само че и да сътвори проблеми за тялото  Мартин Дешев 14 март 2020, 07:45  Кои пози по време на сън са най-полезни Източник: iStock/GettyImages
ънят е от основно значение за физическото и психическото здраве. Колкото по-качествен е сънят, толкоз по-добре, само че в наши дни качественият сън е и предизвикателство.

Всеки човек има разнообразни желания за изискванията, които му оказват помощ да спи най-добре. Първият симптом, че нещо не е както би трябвало е честото въртене през нощта, както и честото будене за малко, оповестява онлайн изданието CNET.

Учени дефинираха най-вредната поза за сън

7 съвета за добър сън от НАСА (СНИМКИ)

Други познати признаци са хъркането и неспокойството. Учени от Университета на Сан Диего в Калифорния са провели изследване, с цел да ревизират кои пози по време на сън нормално водят до по-качествено спане. Те споделят, че крайното решение за подобаващите пози е въпрос на преференция и съответното положение на всеки човек. Затова човек би трябвало да се поучава със спецалист, в случай че има съответни решения, само че изследването оказва помощ за ориентировка.

5-минутен трик, с който ще заспите по-бързо

Спането на една страна да вземем за пример дава по-малък % хъркащи хора. Спането на лявата страна на тялото е уместно при болки в парене или дискомфорт в стомаха, както и при рефлукс и киселини. Поставяне на възглавница сред колената може да помогне за по-удобното спане в тази поза и понижаване на напрежението върху гръбнака.

Спането по стомах е уместно при сънна апнея, само че когато човек няма пробеми с гърба или врата. Ако има, болки там, то те може да се обострят поради спането по стомах, което напряга повече тези мускули.

Спането по тил не е добра концепция при апнея и проблеми с кръста. Повдигането на главата може да понижи възможностите за задушаване. Спането по тил е уместно за гръбнака, тъй като разпределя тежестта на тялото по-добре, както и при рефлукс.

Учените още веднъж припомнят, че изследването е за обща информация и при съответни проблеми и въпроси е наложително човек да се съветва с доктор.

Как да спиш като бебе? Няколко съвета за добър сън

Защо дамите се нуждаят от повече сън, в сравнение с мъжете

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Редактор: Мартин Дешев сън спане здраве наука
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР