Технологии Касиер откраднал 1300 кредитни карти с паметта си Още

...
Технологии Касиер откраднал 1300 кредитни карти с паметта си Още
Коментари Харесай

Касиер откраднал 1300 кредитни карти с паметта си

Технологии Касиер откраднал 1300 кредитни карти с паметта си Още един риск, за който хората би трябвало да имат поради, когато пазарят  Мартин Дешев 9 септември 2019, 11:46  Касиер откраднал 1300 кредитни карти с паметта си Източник: Thinkstock/Guliver photos
огато пазарят с кредитна карта, хората би трябвало да са вниматлени освен за скимиращи устройства и други софтуерни опити данните на картата да бъдат откраднати. Японски магазинер е разкрил много по-лесен метод, като се е възползвал от своята лична памет, оповестява SoraNews.

419 млн. телефонни номера са били взети от Фейсбук

34-годишният мъж работил като касиер в магазин в известен търговски център покрай Токио. Мъжът имал доста добра образна памет и за него било доста елементарно да запомня номера, периода на годност и кода за сигурност на кредитните карти, които клиентите му давали, с цел да платят покупките си.

Френската полиция завладя ботнет с 850 000 компютъра

По този метод той запомнил данните на 1300 карти. Въпреки впечатляващата си памет, мъжът се оказва без особена предвидливост. Той употребявал крадените данни, с цел да си купи две чанти за обща стойност 2500 $, като поръчал да му бъдат доставени... непосредствено до дома му.

Разбира се, полицията била известена навреме да кражбата и отишла на адреса. В дома на причинителя е открита и тетрадка, в която той е записвал данните на откраднатите от него карти. Мъжът е задържан, а казусът припомня още един риск пред потребителите - прекомерно паметливи чиновници с неприятни планове.

Обновен троянски кон може да превземе компютъра изцяло

"Агент Смит " завладя 25 млн. устройства на Android

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Мартин Дешев кредитна карта банкова карта сигурност
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР