Технологии Как да подобрим скоростта на интернет връзката си С

...
Технологии Как да подобрим скоростта на интернет връзката си С
Коментари Харесай

Как да подобрим скоростта на интернет връзката си

Технологии Как да подобрим скоростта на интернет връзката си С малко старания човек може да употребява по-пълноценно световната мрежа  Мартин Дешев 21 юли 2019, 11:59  Как да подобрим скоростта на интернет връзката си Източник: ЕПА/БГНЕС
акар България да може да се похвали със относително високи междинни скорости на интернет достъп, постоянно може и по-добре. Потреблението се усилва непрекъснато, като от ден на ден хора употребяват интернет и за стрийминг на Full HD и даже 4K филми, видео чатове и други Всичко това натоварва много мрежата и в някои случаи тя може да се "задъха ". Така даже и човек да заплаща за висока скорост, тя може да е под упованията му.

Какво да не забравим, когато продаваме телефона си

Приложения събират данни даже след експлицитна възбрана

Причините за по-бавна скорост може да са доста. Оставяйки настрани тези, които не зависят от самия консуматор, има и много фактори, които човек може да промени, с цел да усъвършенства скоростта на връзката.

Защо "нетът " е муден

Приемаме, че всичко по мрежата е наред, няма проблеми при доставчика на услугата. Въпреки това скоростта очевидно не е толкоз добра, колкото клиентът е привикнал. Ако казусът е при самия консуматор, то факторите за това са:

Хардуерни

Компютърът е прекомерно претрупан, като са пуснати прекалено много приложения, игри или просто са отворени прекалено много интернет страници едновременно. Когато харудерът не може да смогне с натоварването, той стартира да разпределя запаси към най-важното към дадения миг и лимитира останалото.

Chrome ще предизвестява за компрометирани пароли

При по-старите компютри това последователно ще става непрекъснат проблем. Техните запаси ще изостават по отношение на потребностите на модерните уеб сайтове и постоянно ще работят по-бавно. А когато хардуерът е слаб, колкото и да е бърза интернет връзката, тя няма да може да се употребява с цялостния ѝ капацитет.

Може да има проблем и със самата LAN или WiFi карта. Понякога класическата фраза "рестартирай и ще се оправи " е изцяло вярна.

Може рутерът да е "забил " или да е претрупан. Ако към него са свързани прекалено много устройства по едно и също време или те употребяват доста трафик редом, то той ще разпределя наличната скорост отмерено и всички ще имат по-бавен достъп. Ако пък е "забил ", то едно рестариране, ще му се отрази добре.

Mozilla прикани всички да обновят Firefox неотложно

5 метода смарт телефонът да ни разсейва по-малко

Вариант е и рутерът да е прекомерно остарял и да не поддържа новите WiFi стандарти или даже трафик през 5GHz периодичност. Тя е по-бърза и е целесъобразно да се употребява, дружно с по-актуална версия на WiFi. Обикновено рутерите са настроени по този начин, че по дифолт да употребяват най-хубавите си благоприятни условия, само че е хубаво това да се ревизира в настройките им.

Софтуерни

Най-често бавната връзка се дължи на разнообразни софтуерни проблеми. Някои приложения не са добре усъвършенствани и "поглъщат " целия разполагаем трафик за себе си, като за останалите остава прекомерно малко. Така наподобява, че връзката е мудна, когато тя в действителност е ангажирана от едно приложение.

В Windows елементарно може да се ревизира какъв брой "нет " употребява всеки деен развой. Това става като се отвори Task Manager посредством помощта на клавишната композиция CTRL-Shift-ESC на клавиатурата. От таба Processes (Процеси) се кликва на полето Network (Мрежа), което ще подреди всички процеси съгласно трафика, който употребяват в действително време. Така човек елементарно може да разбере коя стратегия употребява прекалено много запас и да я спре.

Как да проверим смарт телефона си за рискови приложения

Как да спрем приложенията в iOS да ни наблюдават непрекъснато

Понякога казусът може да е и в другояче положително приложение. Например поради отворена съответна интернет страница. Някои уеб сайтове злоупотребяват, като употребяват без позволение ресурсите на компютъра на потребителя, с цел да "копаят " криптовалути до момента в който той ги чете. Модерните браузъри се пробват да пресекат практиката, само че въпреки всичко не съумяват постоянно. Това се взема решение най-лесно посредством затваряне на уеб страницата, само че за по-сигурно, е по-добре да се рестартира и самият браузър.

Не би трябвало да се изключва и вероятността за вирус, който да се е промъкнал в системата и да употребява нейните запаси. Затова потреблението на настояща антивирусна стратегия е мощно целесъобразно.

Как да защитим интелигентен тв приемник от вируси

Понякога забавянето може да е краткотрайно. Ако Windows да вземем за пример изтегля огромен ъпдейт или го конфигурира на фонов режим. Същото важи и при изтегляне на огромни файлове. В такива обстановки оказва помощ по-голямото самообладание или краткотрайното прекъсване на процеса на изтегляне.

Софтуерът също "забива ", като това може да се отрази на цялостната работа на компютъра или телефона. В такива обстановки още веднъж рестартирането може да помогне. Но в случай че проблемите се върнат, то тогава би трябвало или да се изтрият проблематичните приложения, или да се преинсталират отначало.

Новият Android ще пази персоналните данни по-добре

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Мартин Дешев интернет връзка интернет достъп мрежа онлайн
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР