Технологии ИТ гигантите с послания против расизма Технологичният бранш възрази

...
Технологии ИТ гигантите с послания против расизма Технологичният бранш възрази
Коментари Харесай

ИТ гигантите с послания против расизма

Технологии ИТ колосите с послания срещу расизма Технологичният отрасъл възрази против насилието, само че получи рецензии за реакцията си  Мартин Дешев 1 юни 2020, 06:51  ИТ колосите с послания срещу расизма Източник: ЕПА/БГНЕС
ехнологичните колоси разгласиха поредност от послания против расизма на фона на митингите в Съединени американски щати след гибелта на Джордж Флойд до момента в който е бил задържан и притискан от служител на реда. Посланията на ИТ колосите обаче не срещнаха необятна последователност.

Над 4 милиарда души по света употребяват чат приложения

Amazon разгласи, че "неадекватното и брутално отношение към чернокожите в нашата страна би трябвало да спре. Трябва да се надигнем дружно в взаимност с общността на чернокожите - нашите чиновници, клиенти, сътрудници - и да се борим против систематичния расизъм и неравноправие ".

Тръмп стартира война с интернет фирмите

Позицията на компанията обаче беше подложена на критика в обществените мрежи. Хората са недоволни, че позицията на Amazon е оповестена едвам в неделя сутринта локално време. Също по този начин има и апели към компанията да усъвършенства изискванията на труд в личните си хранилища в страната, което е една от честите рецензии къмм Amazon. ИТ колосът е подложен на критика и поради създаването и продажбата на технология за лицево различаване на управляващите, както и за ниски заплати и други

Фейсбук пуска услуга за онлайн заплащания

Фейсбук приготвя огромни промени за криптовалутата си

Изпълнителният шеф на Microsoft Сатя Надела реагира малко по-рано - в петък. Той изпрати писмо до чиновниците на компанията, в което приканва всички да "осъзнаят че сме по-добри по-умни и по-силни, когато се вслушваме в гласовете и дейностите на всички общности ", като подсигурява, че Microsoft ще продължи да го прави.

Тръмп заплаши да контролира или затваря обществени мрежи

Неговият сътрудник Тим Кук, който е изпълнителен шеф на Apple, разгласи, че отбраните и правата на хората "все още не се ползват универсално " в Съединени американски щати. Според него гибелта на Флойд е "шокиращо и трагично доказателство, че би трябвало да се целим доста по-високо от "нормално " бъдеще и да изградим такова, което да съблюдава най-високите идеали за равнопоставеност и правораздаване ".

Twitter също реагира малко по-рано. Компанията разгласи, че "расизмът не съблюдава общественото разграничаване ". Тя акцентира, че хората така и така са обезпокоени поради пандемията, а казусът с Флойд е посочил "дълготраен разисъм и неравнопоставеност " против хората с друг цвят на кожата.

Хората нямат доверие на Фейсбук за криптовалутата

Фейсбук води до разделяне, сочи изследване на компанията

Instagram
 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Редактор: Мартин Дешев софтуерни колоси ИТ компании расизъм насилие
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР