Технологии Huawei пуска три версии на P40 с до пет

...
Технологии Huawei пуска три версии на P40 с до пет
Коментари Харесай

Huawei пуска три версии на P40 с до пет камери

Технологии Huawei пуска три версии на P40 с до пет камери Фотографията остава главен фокус на модела  Мартин Дешев 27 март 2020, 05:56  Huawei пуска три версии на P40 с до пет камери Източник: Huawei
Huawei показа новия смарт телефон P40, който към този момент има три версии - P40, P40 Pro и P40 Pro Plus. Основният фокус на трите модела остават камерите, които стават от ден на ден.

Apple може да отсрочи новия iPhone с няколко месеца

Стандартният Р40 идва с три камери на гърба. При P40 Pro те стават четири, а при P40 Pro Plus - пет. Общото сред трите модела е 50МР датчик с по-голяма повърхност за по-добри фотоси на слаба светлина.

Apple приготвя по-евтин огромен телефон - iPhone 9 Plus

P40 има още 16МР датчик с ултраширокоъгълен обектив и 8МР камера с оптично нарастване. P40 Pro има 40МР датчик с ултраширокоъгълен обектив и 12МР-сензор с 5-кратно оптично нарастване. На линия е и Time of Flight камера за по-добри фотоси в дълбочина.

При P40 Pro датчиците са 50МР, 40МР с ултраширокоъгълен обектив, 12МР с оптично нарастване, Time of Flight. Pro Plus предлага пети датчик - 8МР с 10-кратно оптично нарастване и 100х хибридно нарастване. Предната камера е 32МР, като при Pro и Pro Plus към нея има и Time of Flight датчик.

Huawei пуска нов сгъваем телефон и лични услуги

Гугъл изясни за какво не може да работи с Huawei

Камерите оферират и усъвършенстван програмен продукт с изкуствен интелект. Той може да най-хубавите моменти и настройки, съгласно обстановката. Телефонът може и да прави по няколко фотоси и да ги комбинира, с цел да извлече най-благоприятен кадър. Например да махне колите или пешеходците.

Телефоните имат и много мощен хардуер. Това включва огромни екрани - 6,1 инча за P40 и 6,58 инча за другите два модела. Дисплеите са Overflow, т.е. с извити по ръбовете на корпуса краища и наподобяват без рамки, като имат вграден снезор за пръстов отпечатък. Поддържа се и 90Hz освежаване на картината. Pro моделите са с рейтинг IP68 за водо- и прахоустойчивост.

И трите телефона употребяват процесор Kirin 990 с 5G модул. Имат и нова версия на "невронния процесор " на Huawei, който усъвършенства работата на някои от функционалностите с изкуствен интелект. Според компанията това води до понижаване на потреблението на сила с 290% и усъвършенстване на продуктивността с 480%.

Телефоните имат и огромни акумулатори. При P40 е 3800mAh, а при другите два модела - 4200mAh. Pro моделите поддържат 40W бързо презареждане.

Huawei счита, че може да е водач и без Гугъл

Версиите на P40 употребяват свободния Android (AOSP) без услугите на Гугъл. Върху него е конфигуриран интерфейсът EMUI 10.1 на Huawei.

Новост от софтуерна позиция е гласовият помощник Celia. Той е дело на Huawei и има упоритостта последователно да се трансформира в съперник на Apple Siri и Гугъл Assistant.

Продажбите на телефоните ще стартират през април. Цените им ще стартират надлежно от 799 евро, 999 евро и 1399 евро.

Гугъл показа Android 11 по-рано от предстоящото

Huawei изпревари Apple при смарт телефоните

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Редактор: Мартин Дешев Huawei смарт телефон мобилен телефон
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР