Технологии Google Translate вече може да превежда глас в реално

...
Технологии Google Translate вече може да превежда глас в реално
Коментари Харесай

Google Translate вече може да превежда глас в реално време

Технологии Гугъл Translate към този момент може да превежда глас в действително време Функцията работи е налична за осем езика  Мартин Дешев 18 март 2020, 06:51  Гугъл Translate към този момент може да превежда глас в действително време Източник: Гугъл Inc.
опулярната услуга Гугъл Translate към този момент може да превежда гласови истории в действително време. Гугъл работи по функционалността от много време, като тя към този момент е налична на осем езика.

Гугъл може да превежда диалози в действително време

Услугата може да "слуша " говора на човек и да го превежда в писмен тип в действително време. Тя е налична за приложението на Translate за Android.

За начало могат да се превежда сред следните езици: британски, френски, немски, хинди, португалски, съветски, испански и тайландски. Гугъл към този момент работи по прибавянето и на още езици.

Microsoft пуска нови функционалности за Гугъл Chrome

Американски политици: Фейсбук е сериозен проблем

За да употребяват функционалността, потребителите би трябвало да обновят приложението на Гугъл Translate за Android до най-новата му версия през Гугъл Play Store. След това ще видят нов бутон Transcribe.

Натискането му задейства режима. Потребителят може да избере езиците на превод, размера на шрифта и няколко други настройки. При натискането на бутона с иконка на микрофон, работата на функционалността стартира. Тя може да бъде спирана и пускана когато и да е посредством ново натискане на бутона.

Функцията към момента се задейства поетапно за потребителите, по тази причина не всички имат достъп до нея. Гугъл предлага тя да се употребява на тихи места с един говорящ в дадения миг. За превод на диалози се предлага функционалността "Разговор " (Conversation), която може да се оправя точно двама и повече говорещи. Тази функционалност към този момент е налична за Android версията на Гугъл Translate.

Гугъл Maps ще имат тайно режим за iOS

Gmail вкарва поддръжка на "динамични " имейли

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Редактор: Мартин Дешев Гугъл преводач преводи непознати езици Гугъл Translate
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР