Технологии ФБР със съвети за защита на смарт телевизорите Тези

...
Технологии ФБР със съвети за защита на смарт телевизорите Тези
Коментари Харесай

ФБР със съвети за защита на смарт телевизорите

Технологии ФБР със препоръки за отбрана на смарт тв приемниците Тези умни устройства може да са лесни цели за хакерите  Мартин Дешев 8 декември 2019, 21:38  ФБР със препоръки за отбрана на смарт тв приемниците Източник: Thinkstock/Guliver
Биосферен резерват разгласява предизвестие към притежателите и купувачите на умни тв приемници. Хората би трябвало да внимават с тези устройства, тъй като макар удобствата им, те могат да се окажат идеална цел за хакерите.

Гугъл ще предизвестява, в случай че паролите ни са хакнати

Къде да сложим рутера за по-висока скорост на връзката

ФБР предизвестява, че хакерите могат да получат надзор над умните тв приемници. "В ниското равнище на рисковия набор попадат дейности като промяна на каналите, стартиране на несъответствуващи клипове на децата и смяна на силата на звука. В най-лошия вид, хакерите могат да включат камерата и микрофона на тв приемника в спалнята ви и безшумно да ви наблюдават ", споделя организацията.

Тя предлага и няколко съвета на потребителите по какъв начин да подобрят сигурността си. Първият е да ревизират тъкмо какви са опциите и оборудванто на умния тв приемник. Не всички модели разполагат с камери и микрофони.

ФБР предлага на хората да не разчитат на настройките, които са задействани по дифолт. По-добре е да се сменят паролите за достъп, както и да се изключат функционалностите за събиране на данни. Препоръчва се и възобновяване на софтуера на тв приемника до най-актуалната версия.

Също по този начин е добре камерата и микрофонът да бъдат изключвани, когато не са нужни. Класическият съвет да се залепи лепенка върху обектива, се предлага и от ФБР, изключително в случай че камерата не може да бъде изключена.

Уязвимост в Bluetooth визира всички устройства

Няколко спомагателни съвета също могат да оказват помощ за подобряването на сигурността. Те не са от ФБР, само че все пак са потребни. Ако тв приемникът е с Android, е целесъобразно да се конфигурират приложения единствено от публични източници като Гугъл Play и онлайн магазина на производителя, в случай че той предлага подобен.

Също по този начин е добре паролите на домашната мрежа и на администраторския профил на рутера да са по-сложни, с цел да затрудняват хакерите оптимално. Самият рутер също би трябвало да бъде освежен до най-актуалната допустима версия на софтуера си.

Как да защитим интелигентен тв приемник от вируси

Как да проверим смарт телефона си за рискови приложения

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Мартин Дешев смарт тв приемник интелигентен тв приемник фбр киберсигурност
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР