Технологии Фалшивите профили във Facebook - повече от реалните Компанията

...
Технологии Фалшивите профили във Facebook - повече от реалните Компанията
Коментари Харесай

Фалшивите профили във Facebook - повече от реалните

Технологии Фалшивите профили във Фейсбук - повече от действителните Компанията е изтрила над 2,19 милиарда подправени профила единствено за 3 месеца  Мартин Дешев 24 май 2019, 06:59  Фалшивите профили във Фейсбук - повече от действителните Източник: iStock
алшивите профили във Фейсбук се оказват повече от действителните. Това е едно от заключенията, които могат да се създадат откакто компанията разгласява своя финален отчет за налагането на разпоредбите в обществената си мрежа.

Подслушва ли Фейсбук телефоните на хората

Данните или парите - алтернативата на цифровия свят

Компанията оповестява, че е блокирала 2,19 милиарда подправени профила единствено за първото тримесечие на тази година. Освен това Фейсбук е блокирала други 1,2 милиарда подправени профила през последното тримесечие на 2018 година

Фейсбук заплаща на младежи, с цел да ги следи

Зукърбърг изиска световна регулация на Интернет

Фейсбук споделя, че повода за огромния растеж са зачестилите опити за тяхното основаване. Все по-често се употребяват автоматизирани системи, които се пробват да основават огромен брой профили едновременно.

Компанията споделя, че множеството от тези профили биват засечени и изтрити доста бързо. Тя пресмята, че месечно единствено 5% от всички съумяват да се промъкнат. Това прави към 119 млн. подправени профила, които са дейни и не са обвинени от системите за отбрана. Затова Фейсбук добавя, че с изключение на личните си системи, разчита и на сигнали от консуматори.

Учени: обществените мрежи не вредят на младежите

Вицепрезидентът по разбори на Фейсбук Алекс Шулц разяснява в блога на компанията, че огромният брой изтрити подправени профили не би трябвало да стряска потребителите. Голяма част от подправените профили се блокират още при основаването си. Шулц добавя, че компанията брои като подправени профили и неволните или неправилните дейности на потребителите, които не вредят - да вземем за пример да създадеш персонален профил на домашния си любим, вместо негова група или страница. Това също влиза в категорията подправен профил, въпреки и да не вреди на никого, написа Шулц.

Той споделя още, че 99% от подправените профили се засичат от Фейсбук преди потребителите да оповестят за тях. Шулц разяснява, че Фейсбук има две съществени цели във връзка с подправените профили - да се предотвратят злоупотреби с тях, само че и предоставяне на опция на хората да споделят през действителни профили. "Опитваме се да имаме верния баланс сред двете цели ", споделя Шулц.

Омразата и конспирациите процъфтяват в Instagram

Не излиза наяве дали и по какъв начин Фейсбук дефинира дали даден профил е подправен или не, в случай че да вземем за пример той се поддържа като действителен, само че в същото време се употребява за така наречен тролски мнения и шерване на подправени вести. Честа процедура е да се основават профили, на които понякога се качват фотоси и ръчно написани статуси, само че са доста дейни в шерването на наличие от други групи и страници, цитати, занимателни фотоси и други С времето те натрупат "приятели " и последователно стартират да "изменят възгледите си " или са доста дейни в мненията под изявления по избрани тематики.

Шулц споделя само, че има и действителни профили, които могат да са злонамерени. В такава обстановка се разчита на спомагателни данни и разбори, които да дефинират какви дейности да се подхващат с тези профли.

"Ние оставаме уверени, че преобладаващата част от хората и дейностите във Фейсбук са действителни и откровени. Приемаме противоположната връзка и деликатния контрол над подправените профли, само че се гордеем с нашата работа да балансираме отбраната на хората и рекламодателите, които употребяват нашите услуги, като в същото време даваме опция на всички да построяват общности във Фейсбук ", приключва Шулц.

Тим Кук: Време е всички да защитим персоналните си данни

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Автор: Мартин Дешев Фейсбук обществена мрежа профили подправени профили
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР