Технологии Facebook пуска услуга за онлайн плащания Тя ще се

...
Технологии Facebook пуска услуга за онлайн плащания Тя ще се
Коментари Харесай

Facebook пуска услуга за онлайн плащания

Технологии Фейсбук пуска услуга за онлайн заплащания Тя ще се предлага във всички платформи и приложения на компанията  Мартин Дешев 13 ноември 2019, 06:14  Фейсбук пуска услуга за онлайн заплащания Източник: Фейсбук Inc.
Фейсбук разгласи, че пуска своя платформа за онлайн заплащания. Тя се споделя Фейсбук Pay и последователно ще стане част от всички услуги на компанията. В това число влизат Messenger, WhatsApp и Instagram.

Зукърбърг: ИТ колосите не би трябвало да дефинират истината

Фейсбук приготвя огромни промени за криптовалутата си

Потребителите ще могат да прибавят кредитни и дебитни карти към Фейсбук Pay, както и профили в PayPal. Те ще могат да сплотяват и няколко източника на пари, като услугата ще обобщава историята на заплащанията и ще разрешава да се вършат настройки от едно общо място.

Първоначално Фейсбук Pay ще може да се употребява от потребителите в Съединени американски щати още от тази седмица. Услугата ще разрешава да се заплаща за покупки в приложения и игри във Фейсбук, да се дават дарения за разнообразни дела, както и да се заплащат някои артикули и услуги от определени компании. Ще има и опция за потреблението на Фейсбук Pay за бързо пращане на пари сред потребителите.

Това са най-популярните подправени вести във Фейсбук

Хилари Клинтън: Зукърбърг вреди на демокрацията

Фейсбук възнамерява последователно да стартира да уголемява броя сътрудници на услугата. Това ще значи повече компании, които да могат да я оферират. Също по този начин Фейсбук Pay ще може да се употребява и от други приложения и онлайн услуги, които решат да прибавят съгласуемост с нея. Постепенно ще се усилва и броят на страните, които имат достъп до платежната система.

Фейсбук ще дава здравни препоръки на потребителите

Фейсбук споделя, че самите заплащания се обработват в партньорство с разнообразни компании. Сред тях са PayPal, Stripe и други, като Фейсбук Pay употребява към този момент съществуващата финансова инфраструктура. Компанията добавя, че Фейсбук Pay е обособена услуга от виртуалния портфейл Calibra, който ще употребява мрежата на криптовалутата Libra.

Фейсбук е обърнала внимание и на сигурността. Компанията съхранява данните в криптиран тип и има спомагателни системи, които наблюдават за измами и опити за неоторизиран достъп до данните. Следи се и да не се вършат опити за заплащания без експлицитното позволение на потребителя. Ще се поддържа и в допълнение равнище на сигурност посредством ПИН код или потребление на биометричните модули за сигурност на устройствата.

Хората нямат доверие на Фейсбук за криптовалутата

Какво ще кажете, в случай че ви предложат 1 милиарда $?

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Мартин Дешев Фейсбук Facebook Pay онлайн заплащания обществена мрежа Instagram Messenger WhatsApp
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР