Технологии Автономните коли засега не намаляват катастрофите Проучване показва, че

...
Технологии Автономните коли засега не намаляват катастрофите Проучване показва, че
Коментари Харесай

Автономните коли засега не намаляват катастрофите

Технологии Автономните коли към този момент не понижават злополуките Проучване демонстрира, че технологията не може да отстрани изцяло човешката неточност  Мартин Дешев 5 юни 2020, 06:43  Автономните коли към този момент не понижават злополуките Източник: Георги Димитров / Vesti.bg
втономните коли към момента са надалеч от подготвени, само че все пак упованията към тях са много високи. Проучване на американския Застрахователен институт за магистрална сигурност обаче демонстрира, че за момента технологията към момента не може да подсигурява попречване на множеството неточности, които водят до произшествия, оповестява Associated Press.

Microsoft размени публицистите си с изкуствен интелект

Според създателите на изследването, 94% от всички автомобилни произшествия в Съединени американски щати са разследване на човешка неточност. Очакванията към самостоятелните коли е, че ще могат да отстраняват човешката неточност, само че изследването демонстрира, че това не е по този начин.

Тръмп заплаши да контролира или затваря обществени мрежи

Фейсбук води до разделяне, сочи изследване на компанията

Всъщност, най-малко сега, самостоятелните коли могат да предотвратят към една трета от човешките неточности. Институтът споделя, че чака в бъдеще технологията да може да разпознава рисковете и да реагира по-бързо от хората. Това, дружно с обстоятелството, че технологията няма да се разсейва от телефони, пасажери или алкохол, ще понижи по-осезаемо злополуките.

Дори и в усъвършенствания си тип обаче, самостоятелните коли няма да отстраняват изцяло човешката неточност. Основна уязвимост на технологията може да остане способността да планува обстановки и следствията от тях, да вземем за пример велосипедист, който внезапно и без забележима причина нарушава посоката си на придвижване и навлиза в лентата на автомобила.

Суперкомпютър с изкуствен интелект против ковид

Друг проблем може да бъде и верният разбор на подобаващата скорост съгласно изискванията на пътя. Също по този начин риск може да бъде и по какъв начин тъкмо ще се избират подобаващите маневри при заобикаляне на препяствие, за попречване на конфликт и други рискови обстановки. Според създателите на изследването, всичко доста ще зависи от това по какъв начин софтуерът ще бъде програмиран.

Организацията Партньори за обучение за самостоятелни коли, в която членуват доста компании за такива коли, обаче не приема изследването. Според нея то погрешно приема, че самостоятелните коли ще могат да са по-добри само в бързината на реакциите, неналичието на разпръскване и спазването на законите.

Според организацията е неверно да се чака, че самостоятелните коли ще отстраняват всички произшествия. Технологиите и най-модените датчици не могат да работят съвършено при всички условия и постоянно има опция за щета. Все още е прекомерно рано да се дефинира точният % на понижаване на злополуките, само че всеки предотвратен случай може да е избавен живот.

Социалните мрежи ще стопират конспирациите за 5G мрежите

Промененият свят затруднява изкуствения разсъдък

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Редактор: Мартин Дешев самостоятелни коли самостоятелни коли произшествия сигурност трафик
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР