Технологии Apple най-сетне отваря Siri и към чужди приложения Гласовият

...
Технологии Apple най-сетне отваря Siri и към чужди приложения Гласовият
Коментари Харесай

Apple най-сетне отваря Siri и към чужди приложения

Технологии Apple най-накрая отваря Siri и към непознати приложения Гласовият помощник последователно стартира да работи с конкурентни чат услуги  Мартин Дешев 9 октомври 2019, 06:33  Apple най-накрая отваря Siri и към непознати приложения Източник: Apple
Apple най-накрая стартира да отваря гласовия помощник Siri и за конкурентни приложения, оповестява Bloomberg. Компанията работи по нови функционалности за Siri, които ще разрешат на асистента да работи и с чат приложения като WhatsApp, Skype и други

Новата macOS Catalina се сбогува с iTunes

Досега Siri оферираше достъп до външни приложения единствено в изолирани случаи и използваше най-вече функционалностите единствено на личните приложения на Apple. Промяната е значима стъпка в превръщането на Siri в по-универсален гласов помощник.

Следващият iPhone ще се появи напролет на 2020 година

Скоро Siri ще може да научава кои приложения употребява потребителят най-често, с цел да комуникира с даден човек. Ако двамата да вземем за пример си приказват най-често по Skype, когато потребителят каже на Siri да се обади на въпросния човек, асистентът автоматизирано ще задейства и употребява Skype за връзката. Същото ще важи и в случай че се употребява WhatsApp най-често за гласовите диалози, както и други приложения.

Ключовата разлика е, че на потребителят няма да се постанова категорично да споделя на Siri кое приложение да употребява, както е належащо сега. Вместо това гласовият помощник автоматизирано ще научава всичко. За да може функционалността да работи, основателите на приложенията ще би трябвало да прибавят съгласуемост за нея към стратегиите си.

За в този момент Apple възнамерява да предложи тази опция единствено за приложения за чат и диалози. Това обаче ще е единствено началото, като компанията счита последователно да я разшири и до типичен гласови диалози. Не е изключено с времето Siri да може да разпознава и най-често употребяваните приложения от потребителя за други действия и автоматизирано да ги употребява при подадена команда.

Новият началник на HTC: Спряхме нововъведенията при смарт телефоните

Microsoft се завръща при смарт телефоните

Всичко това е значима стъпка в развиването на Siri. Гласовият помощник като че ли остава на назад във времето по отношение на огромния напредък на Alexa на Amazon. Гугъл Assistant също получава от ден на ден благоприятни условия и поумнява. Затова за Apple е значимо да продължи да развива Siri в нови направления и по-голямата съгласуемост с външни приложения е много нужна.

Какво би трябвало да знаем за новата iPadOS

Apple се бори да притегли внимание с три нови iPhone-а

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Мартин Дешев Apple Siri гласов помощник мобилни приложения програмен продукт чат
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР