Технологии Американските летища ще сканират лицата на пътниците Целта е

...
Технологии Американските летища ще сканират лицата на пътниците Целта е
Коментари Харесай

Американските летища ще сканират лицата на пътниците

Технологии Американските летища ще сканират лицата на пасажерите Целта е да се следи кой напуща страната и кой нарушава позволения период на визата си  Мартин Дешев 22 април 2019, 07:24  Американските летища ще сканират лицата на пасажерите Източник: БГНЕС - списък
ехнологиите за лицево различаване стават все по-разпростренени. Американските гранични служби желаят до 4 години да могат да сканират лицата на 97% от пасажерите на летищата, оповестява изданието Quartz, като се базира на отчет на американския Департамент по национална сигурност.

Лицевото различаване в Ню Йорк с величествен неуспех

Човек не може без технологии, само че и те не могат без него

Вече е направена и система, по която това да става. На гейтовете ще има конфигурирани камери, които ще сканират лицата на пасажерите, когато те минават около тях. Снимките ще се съпоставят с наличната база данни от фотоси от паспорти и визи, както и възможните спомагателни фотоси, които са направени на влизан в Съединени американски щати.

Данните или парите - алтернативата на цифровия свят

Ако системата открие съвпадане, ще основава автоматизиран запис, че този човек е напуснал страната. Ако няма данни за този човек, ще бъде пращан сигнал към чиновници, с цел да създадат по-подробна инспекция.

Системата ще ревизира и датата на влизане на този човек, когато е разпознат. Ако е стоял по-дълго от позволения му период, също ще бъде подаван сигнал към чиновниците. Хората, които са нарушили позволения престой на визата си да вземем за пример, могат да бъдат осъдени с до 10-годишна възбрана да влизат в Съединени американски щати.

Зукърбърг изиска световна регулация на Интернет

Системата към този момент работи тестово на 15 американски летища. Сканирани са пасажерите на над 15 000 полета. Сред тях са разпознати 7000 души, които са били извършители. Граничните служби пресмятат, че 666 582 пасажери, които са влезнали в Съединени американски щати със аероплан или транспортен съд, са останали по-дълго от позволеното единствено през 2018 година

От гледна точна на персоналното пространство, институциите споделят, че всички фотоси се съхраняват в криптиран тип и за малко време. Не се прецизира точният период. Системата няма да работи при прекосяване през сухопътните граници на Съединени американски щати. За тях за в този момент остават обичайните способи, само че се възнамеряват проби на сходна система в близко бъдеще.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Мартин Дешев камера камери лицево различаване Съединени американски щати летища
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР