Технологии 6 топ причинители на стрес на работното място Работата,

...
Технологии 6 топ причинители на стрес на работното място Работата,
Коментари Харесай

6 топ причинители на стрес на работното място

Технологии 6 топ причинители на стрес на работното място Работата, в края на краищата, би трябвало да доставя и наслаждение  11 юни 2019, 12:46  6 топ причинители на стрес на работното място Източник: iStock/Getty Images
днешно време стресът ни дебне отвред – още със ставането от леглото се сблъскваме със стресори, които са предизвикателство за тялото и мозъка ни и превъзмогването им ни натоварва ежедневно. Вечното бързане, тапите, милионите задания, децата, работата, къщата... нещата, за които мислим, са толкоз доста, че от време на време имаме възприятието, че безусловно ще гръмнем! А от всички места, на които може да изпитаме стрес, работата се оказва най-предизвикателното – първо, тъй като там нямаме доста опция да му противостоим, и второ, тъй като подвластен от тази работа. Тоест – даже самото вървене на работа съставлява стрес (помислете върху това!)

Сред всички аргументи да се усещаме нервни в работата обаче има няколко, които държат челни позиции. Ето 6-те топ причинители на стрес на работното място:

НЕЖЕЛАНА РАБОТА

От всички типове стрес на работното място, да не искаш ТОВА да е работното ти място е най-големият. Работата, в края на краищата, би трябвало да доставя наслаждение и с изключение на в доста незабавни случаи, когато намирането на работа е въпрос на директно оцеляване, да работиш някъде е редно и да е прелестно, с изключение на ползотворно. Много хора обаче търпят с години да работят нещо, което не ги удовлетворява, а това води със себе си освен стрес, само че и доста повече несгоди – болести, неврози и ниско самочувствие.

ЛОШИ ОТНОШЕНИЯ С КОЛЕГИТЕ

Едно е да не се разбираш с някого в трамвая, друго е всеки ден да търпиш хора към себе си, с които на всичкото от горната страна би трябвало да работиш. Лошите връзки на работното място могат да трансфорат всяка работа в пъкъл – даже и тази, която при други условия би ви носила наслаждение.

НЕАДЕКВАТНО ЗАПЛАЩАНЕ

Работите доста, разбирате се с сътрудниците си, всичко е наред, само че... едвам връзвате двата края. Ето по този начин хората стартират да работят на две и повече места – когато на нито едно от тях не им заплащат задоволително. Разбира се, това води до доста стрес, тъй като вие сте единствено един, а работата е като за... четирима! Другото, което може да ви се случи и е постоянно срещано – наети сте за една позиция, само че вършите работата и за друга, или даже за още няколко индивида вкупом! Усещате ли по какъв начин ви обливат талази от стрес?

ЛОШИ УСЛОВИЯ НА РАБОТА

Има специалности, при които изискванията на работа са причинителни на стрес сами по себе си – в случай че работите на студено, мръсно, неподдържано място, или пък на място, което съставлява заплаха за живота и здравето ви, това носи бонус точки в класацията за стрес.

РАБОТА, КОЯТО ОКОЛНИТЕ НЕ ХАРЕСВАТ

Ако работите нещо, което е неприятно за други хора, пригответе се за още стрес. Чиновниците да вземем за пример несъмнено попадат в тази рубрика, изключително тези, които работят в институции с непрекъснат поток от хора. Ако сте чиновник, при който всеки ден идват хора и се оплакват или би трябвало да заплащат сметки, 100 % сте уплашени повече от желателното и получавате нашите съчувствия (и благодарности, че вършите тази работа!).

НЕЯСНО БЪДЕЩЕ

Всеки постъпва на работа с някаква концепция за това по какъв начин ще се развие там в идните месеци и години. Изключение вършат множеството от студентите, които работят лятото, просто с цел да изкарат някакви пари. Всички останали влагат някакви страсти и градят проекти за това по какъв начин ще се развие кариерата им на съответното място. Ако обаче бъдещето ви е неразбираемо, не знаете дали на следващия ден ще имате този стол и това бюро (образно казано) или ще бъдете уволнени или съкратени, това трансформира осъществяването на работните отговорности в извънредно сложен и стресиращ развой. Стабилният шеф, със сигурни приходи и проект за бъдещето е основен фактор за това човек да се усеща спокоен, вършейки работата си и следва да е цел за всеки от нас.

В противоположен случай ще сме не просто уплашени, а нещастни – а да си трагичен по най-малко 8 часа дневно е същински гадно!

И най-после, само че не по значимост – в случай че стресът въпреки всичко ви нападне неподготвени, незабавно може да си възстановите спокойствието с Rescue капките на доктор Бах – те не провокират взаимозависимост, подобаващи са за всякаква възраст и можете постоянно да разчитате на тях при незабавни стресови случаи.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  <br> Как „ Ислямска държава” вербува онлайн <br>
Как „ Ислямска държава” вербува онлайн
 Нова санкция от 279 хиляди лева за ремонта на Нова санкция от 279 хиляди лева за ремонта на " Граф Игнатиев "  <br> Най-добрите и най-лошите коли за дълъг път <br>
Най-добрите и най-лошите коли за дълъг път
 <br> Тези пет признака алармират за <strong> недостиг на витамин D </strong> <br>
Тези пет признака алармират за недостиг на витамин D
 1 Перфектна фигура за лятото: Как да я реализираме (СНИМКИ)  1 Пет египетски изобретения, които употребяваме и в този момент (ВИДЕО)  1 Чинийка с лимон на нощното шкафче прави чудеса  1 Най-сексапилните хубавици на премиите „ Тони ” (СНИМКИ) --> АКЦЕНТИ  Перфектна фигура за лятото: Как да я реализираме (СНИМКИ) Перфектна фигура за лятото: Как да я реализираме (СНИМКИ)  Пет египетски изобретения, които употребяваме и в този момент (ВИДЕО) Пет египетски изобретения, които употребяваме и в този момент (ВИДЕО)  Чинийка с лимон на нощното шкафче прави чудеса Чинийка с лимон на нощното шкафче прави чудеса  Най-сексапилните хубавици на премиите „ Тони ” (СНИМКИ) Най-сексапилните хубавици на премиите „ Тони ” (СНИМКИ) Последни  Владимир Путин Русия след Путин: три сюжета  6 топ причинители на стрес на работното място 6 топ причинители на стрес на работното място  Калоян Паргов Българска социалистическа партия би подкрепила Мая Манолова за кмет на София  <p>В Инстаграм &quot;пощуряха&quot; по това <span style= В Инстаграм "пощуряха " по това растение...  Взрив в автомивка раздруса квартал в София Взрив в автомивка раздруса квартал в София  <p>Тайната на щастливия брак?&nbsp;Да <strong>не живеете заедно</strong> постоянно</p> Тайната на щастливия брак? Да не живеете дружно...  Amazon: Роботите няма да заменят хората Amazon: Роботите няма да заменят хората  Борисов инспектира жп прави, качи се на трен Борисов инспектира жп прави, качи се на трен  Бисер Петков Ще се лишават ли деца за наставнически пестник  <p><strong><span style= Хю Лори или Д-р Хаус, както ще бъде запомнен  Бившият началник на ДАБЧ излиза от ареста против 100 000 лв. Бившият началник на ДАБЧ излиза от ареста против 100 000 лв.  <p>Обичаме <strong>музиката</strong> и това <strong>ни прави хора</strong></p> Обичаме музиката и това ни прави хора  Меган Фокс 3 диети, с които звездите влизат във форма за лятото  <p>Как да разпознаем радикализирания човек</p> Как да разпознаем радикализирания човек  Селин Дион Селин Дион с прочувствен финален концерт в Лас Вегас  Язовирна стена се скъса край село Нова Върбовка Язовирна стена се скъса край село Нова Върбовка  <p>Гратисчия във влака: Ще те удрям с парите, не ме дразни</p> Гратисчия във влака: Ще те удрям с парите, не ме нервира  Mazda3 Догодина Mazda ще покаже първата си е-кола  <p>Ватиканът: Този спор може да унищожи концепцията за природата</p> Ватиканът: Този спор може да унищожи концепцията за...  <p><strong>Да плуваш в токсични води</strong> с кауза</p> Да плуваш в токсични води с идея Всичко от през днешния ден Виц на деня Лекар към пациент: - Трябва незабавно да започнете диета. Никакво месо, цигари, кафе, алкохол, дами, шоколад, секс, танци. И най-важното - радвайте се повече на…
Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Новата ария на Азис - обръщение или скандал  Трагичната история на мъжа, разследвал повредата в Чернобил  Как Турция сложи Съединени американски щати в шах Как Турция сложи Съединени американски щати в шах  Дрон над призрачния град край Чернобил (видео) Дрон над призрачния град край Чернобил (видео)  Най-здравите коли втора употреба съгласно германците  Достигнахме безоблачен най-малко, идва ли ледена ера Водещи вести  Бисер Петков Ще се лишават ли деца за наставнически пестник  Борисов инспектира жп прави, качи се на трен Борисов инспектира жп прави, качи се на трен  <p>Гратисчия във влака: Ще те удрям с парите, не ме дразни</p> Гратисчия във влака: Ще те удрям с парите, не ме нервира  Бившият началник на ДАБЧ излиза от ареста против 100 000 лв. Бившият началник на ДАБЧ излиза от ареста против 100 000 лв.  Къщата на баба Ванга Филм разкрива незнайни предсказания на Ванга  <p><strong>Да плуваш в токсични води</strong> с кауза</p> Да плуваш в токсични води - мъжът, който рискува живота си за идея  <p>Тайната на щастливия брак?&nbsp;Да <strong>не живеете заедно</strong> постоянно</p> Да не живееш непрекъснато със брачна половинка си - това ли е тайната на щастливия брак  Меган Фокс 3 диети, с които звездите влизат във форма за лятото  <p>В Инстаграм &quot;пощуряха&quot; по това <span style= В Инстаграм " пощуряха " по това растение (СНИМКИ)  <p><strong><span style= Хю Лори или Д-р Хаус, както ще бъде запомнен  aguts & brainsDDB е рекламна организация на годината aguts & brainsDDB е рекламна организация на годината  Калоян Паргов Българска социалистическа партия би подкрепила Мая Манолова за кмет на София  Amazon: Роботите няма да заменят хората Amazon: Роботите няма да заменят хората

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР