Технологии 5 трика за приложението за видеоконференции Zoom Програмата се

...
Технологии 5 трика за приложението за видеоконференции Zoom Програмата се
Коментари Харесай

5 трика за приложението за видеоконференции Zoom

Технологии 5 трика за приложението за видеоконференции Zoom Програмата се трансформира в желан избор за доста хора до момента в който работят от домовете си  Мартин Дешев 4 април 2020, 15:40  5 трика за приложението за видеоконференции Zoom Източник: Zoom Video Communications
ъведените поради ковид ограничавания принудиха милиони хора да работят от домовете си. За доста от тях обаче се оказа доста значимо да не престават да виждат и да приказват с сътрудниците си непрекъснато. Затова приложенията за видеоразговори внезапно получиха доста огромна известност.

Как да разберем какво знаят Фейсбук и Instagram за нас

Едно от най-харесваните сега приложения за тази цел е Zoom. През седмицата се появиха и рецензии към него, че насочва подвеждащи послания за сигурността на данните. Според инспекция на онлайн изданието The Intercept, Zoom в действителност не поддържа действително цялостно криптиране на аудио и видеозаписите.

Как да подобрим работата от вкъщи си посредством Windows 10

5 съвета за по-добра персонална киберсигурност

Компанията споделя, че всичко е криптирано, когато потребителите употребяват компютри, само че не и когато има участник в диалога, който се обажда посредством телефонен номер, каквато функционалност Zoom предлага. Според The Intercept в действителност се употребява TLS криптиране, което е същото като при интернет уеб страниците, само че то не е криптиране вид "от край до край " със отбрана на данните и в самите устройства и компанията на практика има достъп до записите и диалозите. Пред изданието тя кзава, че не употребява данните по никакъв метод, нито ги продава или проучва.

Въпреки всичко това Zoom продължава да бъде доста известно приложение. То предлага много функционалности даже и в безплатната си версия. Онлайн изданието CNET предлага и няколко забавни трика, които ще са от изгода на всеки консуматор на Zoom.

Първият е промяна на фона зад потребителя. Ако не желаете сътрудниците ви да виждат стаята ви, може да си сложите виртуален декор. Това е допустимо даже и в случай че потребителят не разполага със зелено платно, което да сложи зад себе си. Изисква се относително настоящ компютър с най-малко 4-то потомство процесор Intel Core i7 или 6-то потомство Intel Core i5. Опцията е налична в Settings > Virtual Background, откъдето могат да се изберат разнообразни картини за декор.

Смята се за добра процедура човек да се причислява към виртуалните срещи с изключена камера и микрофон и те да се пускат, когато уредникът на срещата даде начало. Zoom обаче пуска камерата и микрофона по дифолт. Това може да се изключи от настройките. Съоветно в секция Video > Turn off my video when joining a meeting и Audio > Mute microphone when joining a meeting. Също по този начин, микрофонът може да се включва и изключва посредством натискане и задържане за малко на бутона за период на клавиатурата.

4 метода да подобрим сигурността на Windows 10

Ако се прави среща с доста хора, човек може да следи всички камери по едно и също време. Това става като се кликне на таба Gallery View в горния десен ъгъл на прозореца, когато срещата е към този момент дейна. Камерите на всички участници ще се покажат на екрана, а в случай че са повече от 49, ще се подредят на спомагателни страници. Кликване на Speaker view ще върне екрана, който демонстрира единствено видеото на говорещия сега.

Как да използваме мениджъра на пароли в Chrome

Zoom има алтернатива за шерване на екрана. Това е потребно, когато се разисква графика, таблица или различен файл и всички би трябвало да видят. Функцията може да се задейства при към този момент настояща среща, като се избира бутонът Share Screen в долната част на прозореца. Ще се появят две варианти: да се показа видео единствено с отворените сега прозорци или с целия екран с работния плот и така нататък Кликването на аления бутон Stop Share приключва шерването на екрана, когато това към този момент не е нужно.

Къде да сложим рутера за по-висока скорост на връзката

Дори и безплатната версия на Zoom разрешава запис на срещата непосредствено на компютъра. Това става от Settings > Recording, като би трябвало да се задейства режимът за запис. Всичко се резервира като видео или аудио файл (в взаимозависимост от вида среща) в компютъра и файлът по-късно може да се споделя. Разбира се, преди този момент би трябвало всички участници в срещата да са известени, че тя се записва.

Как да проверим смарт телефона си за рискови приложения

Как да защитим интелигентен тв приемник от вируси

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Редактор: Мартин Дешев Zoom видеочат видеоразговори видеоконференции онлайн видео
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР