Технологии 5 необичайни технологии и стартъпа от Webit 2019 Технологиите

...
Технологии 5 необичайни технологии и стартъпа от Webit 2019 Технологиите
Коментари Харесай

5 необичайни технологии и стартъпа от Webit 2019

Технологии 5 необикновени технологии и стартъпа от Webit 2019 Технологиите надалеч не се изчерпват единствено с мобилни приложения и смарт телефони  Мартин Дешев 18 май 2019, 08:07  5 необикновени технологии и стартъпа от Webit 2019 Източник: Thinkstock
върде постоянно думата "технологии " се свързва с потребителската електроника, интернет и мобилните приложения. Светът на технологиите обаче е много по-голям и има доста повече забавни и необикновени планове и разработки. По време на Webit 2019 в София участваха над 100 започващи компании от целия свят, които представяха своите хрумвания. Някои от тях са много невероятни, само че с огромен капацитет.

Ето какво да не пропускате на най-големия софтуерен фестивал у нас

Една от тях е Biomyc. Това е започваща българска компания, която създава натурални, биоразградими материали. Те могат да се употребяват за отбрана на товари при превозване да вземем за пример. Също по този начин има опция да се употребяват като топлоизолоция, както и в мебели и други предмети.

Airbus гледа към бъдеще с електрически самолети

Един от материалите на Biomyc да вземем за пример се основава от плява и мухъл или гъбички. В взаимозависимост от консистенцията на детайлите се реализират разнообразни свойства на материала. Една от задачите на Biomyc е този материал последователно да се употребява като опция на стиропора, като за разлика от него е изцяло екологичен и биоразградим. Компанията към този момент има и клиенти, като работи и по набиране на финансиране за първата си фабрика, с цел да може да създава в по-голям размер.

Здраве да е

Здравето също е значима част от света на технологиите. А прекалено много хора имат съществени здравословни проблеми или даже умират поради погрешно направени сърдечни кардиограми. Холандската компания ECG-Excellence желае да промени това. Тя е създала програмен продукт, който може да се добави към на практика всеки съвременен уред за кардиограми и благодарение на камера намира и указва точните места, където да се слагат електродите. Дори минимално отклоняване от верните позиции може да изкриви резултатите и да докара до неправилна диагноза.

Затова кардиолозите употребяват единствено половината от капацитета на технологията - наблюдават ритъма, тъй като нямат доверие на останалата информация от вълните. Затова постоянно лекарите чакат пациентът да се върне с още признаци.

С помощта на технологията на компанията и 3D камерата, електродите постоянно се слагат на вярното място. Това разрешава на лекарите да имат доста по-прецизни кардиограми и доста по-рано да откриват евентуални болести и да плануват инфаркти доста преди те да се случат. Компанията може да събира данните от кардиограмите, като благодарение на машинно образование и изкуствен интелект да диагностицира резултатите в продължение на години и да дава спомагателни препоръки и насоки на пациентите и лекарите. Разработката може да се употребява и за помощ при промяна на аритмия, като е точна в 96% от случаите по отношение на 50% при лекарите.

В момента технологията е в развой на клинична валидация, която би трябвало да приключи до две години. Тя се тества в лечебни заведения в Съединени американски щати и Европа.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ WEBIT.FESTIVAL 2019 В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

Повече тостове

Умните технологии навлизат и в питейните заведения. Естонската компания Yanu има робот-барман, който може да прави цялата работа по приготвянето и сервирането на напитките.

Yanu може да се зареди с 50 бутилки, като авансово в него да се вкарат предписания за разнообразни коктейли, цени и така нататък Роботът може независимо да подготвя и сипва декларираните питиета, като е кадърен да сервира 150 питиета за час. За съпоставяне, четирима бармани могат да сервират към 80 питиета на час.

Създател на Yanu е Алан Адоян, който преди този момент е имал бар. Той споделя, че историите, които гледаме по филмите по какъв начин основният воин си приказва и споделя с бармана, са мит. Специално в клубовете единствената връзка с бармана е да му викаш къде е поръчката, майтапи се Адоян.
Още от Webit Festival 2019 в София  Технологичното ревю Webit Festival Sofia 2019 14-15 май НДК, София  Webit Festival София 2019  Webit Festival София 2019  Webit Festival София 2019
Все отново Yanu има и чат бот за тези, които желаят да водят някаква връзка. Роботът редом се оправя и със приемането на поръчки за напитки и заплащанията. Това може да става през мобилно приложение или непосредствено посредством няколко сензорни екрана при самия робот.

Оползотворяване на рекламното време

Дебатът до каква степен телевизионните реклами са нездравословни за децата постоянно ще е много развълнуван. Индийската компания Cerebroz Edutree има забавно решение за родителите, които са срещу децата им да гледат реклами. Тя предлага устройство и програмен продукт с изкуствен интелект, които се свързват с тв приемника и проучват гледания сега канал.

Когато засече, че стартират реклами, системата прекъсва канала и го заменя с къси просветителни клипове. Те могат да са на най-различни тематики, като с абонамент има достъп до увеличаващ се азбучник от наличие. То се приготвя от експерти, като е съобразено с късото време на рекламите.

Атрактивно обучение

Стандартните способи за обучение към този момент изостават по отношение на модерните ползи и усещания на от ден на ден деца. Австрийската компания Areeka работи по приложение с добавена действителност, което прави уроците и образованието по-интерактивно и атрактивно.

Виртуалните уроци може да се съчетават с действителни обекти и предмети. Книжка за пътна сигурност да вземем за пример, може да се сканира с приложението и то изобразява виртуални знаци и въпроси. При верен отговор дава виртуални награди като игра, а при неверен, дава спомагателни уточнения.

Areeka към този момент се употребява в 50 учебни заведения в Австрия, Швейцария и Германия. Освен това приложението може да бъде изтеглено и употребявано и от всеки възпитаник, като има онлайн азбучник с разнообразни уроци и наличие. За в този момент, те са най-вече на немски, като компанията към този момент гледа към разразстване в нови пазари.

Истинският „ Железен човек “ полетя в София (ВИДЕО)

По-бързо строителство

Строителната промишленост изисква все по-голяма скорост и точност на градежите. Норвежката компания Rebartek има забавно решение, което доста форсира плетенето на арматура.

Един от известните способи е арматурата да се оплита на място при градежа от строителите. Алтернатива е избрани структури, да вземем за пример клетка за носещи колони, да се поръчва оплетена авансово и да се доставя подготвена. И в двата разновидността това лишава време и е сложен развой.

Rebartek улеснява и форсира процеса посредством специфичен програмен продукт, който програмира индустриални роботи автоматизирано да плетат арматура. Това става с 95% по-бързо от общоприетите способи и излиза доста по-евтино. Освен това роботите разрешават оплитането на по-сложни структури за разнообразни планове и цели, като може да се основават и самостоятелни, поръчкови решения.

Компанията цели да автоматизира процеса, като да сътвори онлайн портал, през който клиентите да могат да поръчват мечтаната арматура, да наблюдават за статуса на поръчката и всичко да става доста по-бързо и елементарно. В дълготраен проект Rebartek желае да сътвори повече заводи, които са са свързани между тях и да се ръководят онлайн.

Бъдещето е тук: Как мъж живее с роботизирана ръка (ВИДЕО)

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Автор: Мартин Дешев стартъпи Webit технологии роботика околона среда обучение
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР