Технологичният център в Шенжен, Южен Китай, забранява консумацията на кучета

...
Технологичният център в Шенжен, Южен Китай, забранява консумацията на кучета
Коментари Харесай

Заради коронавируса: В Южен Китай спират да ядат кучета и котки

Технологичният център в Шенжен, Южен Китай, не разрешава потреблението на кучета и котки. В страната се не разрешава и търговията с диви животни – считани за вероятен източник на новия ковид, съобщи БГНЕС.
Градските управляващи направиха лист на месото, което може да се яде - свинско, пилешко, говеждо и заешко, както и риба и морски блага. „ Забраната за консумация на диви животни е постоянно срещана процедура в развитите страни и универсално условие на актуалната цивилизация “, обявиха локалните управляващи.
Учените подозират, че новият вирус е предаден от животно на човек. Градските управляващи категоризират кучетата и котките като домашни любимци и ще забранят потреблението им. Змии, костенурки и жаби също ще бъдат неразрешени за консумация, макар че са обичана храна в някои елементи на Южен Китай.
„ Забраната на месо от кучета и котки в Шенжен ще бъде извънредно добре дошла”, съобщи Питър Ли от групата за отбрана на животните „ Human Rights International “.
Той добави, че търговията с диви животни в Шенжен е дребна спрямо останалата част от провинцията. „ Шенжен е огромен град и е по-голям от Ухан, тъй че това ще бъде от огромно значение и може да провокира резултат на домино в други градове”, сподели Ли.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР