Технологичният свят загуби един от своите визионери, след като в

...
Технологичният свят загуби един от своите визионери, след като в
Коментари Харесай

Съоснователят на Майкрософт Пол Алън почина на 65 годишна възраст



Технологичният свят загуби един от своите визионери, откакто при започване на тази седмица умря съоснователят на компанията Microsoft - Пол Алън, оповестява New York Post.

Пол Алън умря в понеделник на 65 година възраст след затруднения от неходжкински лимфом. По-рано този месец Алън уточни в своя уеб страница, че ракът, с който той сполучливо се пребори през 2009-а година, се е завърнал.

Роденият в Сиатъл Пол Алън основа " Майкрософт " през 1975-а година със своя другар от детинство - Бил Гейтс и двамата дружно направиха същинска гражданска война в промишлеността на лични компютри, като тяхната компания се трансформира в преобладаващия компютърен програмен продукт през 80-те и 90-те години на предишния век, трансформирайки всеки от тях в милиардери.

Алън напусна софтуерния колос през 1983-а година, откакто беше диагностициран с заболяването на Ходжкин, само че остана в борда на компанията до 2000-а година.

Пол Алън подари повече от 2,5 милиарда $ от своето благосъстояние за разнородни благотворителни дела, в това число за просвета, обучение и изкуства. Той беше и притежателят на " Октопод " - 414 футова мегаяхта, употребена за разнообразни проучвателен и избавителни задачи.

Скоро откакто напусна Microsoft, Алън започва " Вулкан " (Vulcan), холдингова компания за неговите разнородни бизнес и филантропски ползи. Именно през холдинга " Вулкан " с чиста стойност от 20,3 милиарда $, той закупи в следствие тима по американски футбол Seattle Seahawks и баскетболния тим Portland Trail Blazers.

" Брат ми беше незабравим човек на всяко едно равнище. Докато множеството познаваха Пол Алън като технолог и човеколюбец, за нас той беше доста обичан брат и чичо и извънреден другар ", уточни в особено изказване неговата сестра Джоди.

В специфичен пост в туитър треньорът на " Сийхоукс " Пийт Карол почета Пол Алън. " Светът е по-добро място поради пристрастеността, ангажираността и безкористността на Пол. Неговото завещание ще живее вечно ", написа Карол.

Компанията " Вулкан " също уважи един от най-големите механически визионери в света. " Милиони хора бяха докосвани от щедростта на Пол, от неговата непримиримост в устрема към по-добър свят и устрема му да реализира колкото се може повече с времето и ресурсите, с които разполага ", уточни с публично изказване основният изпълнителен шеф на компанията Бил Хил.

Сегашният изпълнителен шеф на Microsoft - Сатя Надела уважи наследството на Алън. " Като съосновател на " Майкрософт ", по собствен личен спокоен и твърдоглав метод той сътвори вълшебен артикули, опит и институции, като по този метод промени света ", уточни Надела.

Трябва да се има поради, че знаците на " Вулкан " се срещат на всички места в региона на Сиатъл, като с помощта на компанията беше възроден квартала South Lake Union, където сега се намира и седалището на компанията Amazon.com. В квартала се обитават и няколко научно-приложни организации, в това число Центърът за проучване на рака " Фред Хътчинсън ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР