Технологичният сектор е изключително примамлив като среда и заплащане, което

...
Технологичният сектор е изключително примамлив като среда и заплащане, което
Коментари Харесай

Млади лекари и фармацевти мечтаят за… ИТ кариера

Технологичният бранш е извънредно привлекателен като среда и възнаграждение, което прави мъчно за останалите промишлености да се конкурират за гениите на младите фрагменти

„ Кръстосването ” на медицината и актуалните технологии трансформира настройките на за кариера на лекари и фармацевти (източник: CC0 Public Domain)

Близо половината от младите лекари и фармацевти, които са при започване на професионалния си път, мечтаят за ИТ кариера. Това разкрива ново изследване в LinkedIn. То обрисува и големия капацитет на експертите с интердисциплинарни умения, с помощта на които технологиите могат да революционизират „ обичайни ” браншове като медицината.

Проучването е извършено в интервала сред 10 и 17 октомври 2018 година В него са запитани 502 лекари и фармацевти от Съединени американски щати, които са се дипломирали в границите на последните 5 години. Макар че сходно изследване мъчно може да претендира за представителност, изводите от разбора на отговорите разкрива забавни прозрения по отношение на „ кръстосването ” на медицината и актуалните технологии.

• 85% от участниците считат, че да имаш сътрудници с здравно обучение, работещи в софтуерния бранш, е фактор, който може да докара до появяването на голям брой нововъведения в обичайните промишлености.

• Почти половината от младите лекари и фармацевти (48%) споделят, че софтуерният бранш е извънредно привлекателен. Това прави мъчно за другите промишлености да се конкурират за гениите на младите фрагменти.

• 47% от младите лекари и фармацевти споделят, че тези техни сътрудници, които „ мигрират ” към сферата на високите технологии, имат капацитета да окажат огромно влияние върху развиването на обичайните промишлености. Техните интердисциплинарни наблюдения могат да основават истински революции.

• Има и такива, които считат, че който отива от медицината и фармацията в света на технологиите, той избира „ парите пред пристрастеността ”. Това мнение споделят 23%.

• 49% считат, че софтуерните компании би трябвало да дават насоки и хрумвания за смяна, само че въпреки всичко да запазят своята „ поддържаща роля ”.

• 40% са уверени, че софтуерните компании би трябвало да играят водеща роля в индустриалната еволюция, работейки непосредствено с одобрените играчи в съответните области.

• 7% чакат софтуерната промишленост да преобрази медицината и фармацията.

Близо половината от младите лекари и фармацевти (47%) са заинтересувани от кариера в софтуерния бранш (източник: Linkedin)

След разгласяване на резултатите от изследването редица експерти от медицинския бранш побързаха да разясняват, че изводите от това проучване касаят освен лекарите и фармацевтите. Пред медицинските сестри и всички други медицински експерти също има големи благоприятни условия, когато обичайна им просвета се „ срещне ” с капацитета на високите технологии.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР