Технологичният предприемач Илон Мъск показа в Instagram и Twitter нова

...
Технологичният предприемач Илон Мъск показа в Instagram и Twitter нова
Коментари Харесай

Илон Мъск показа капсулата, която един ден може да превозва хора до Марс

Технологичният бизнесмен Илон Мъск сподели в Instagram и Twitter нова фотография на галактическата капсула Crew Dragon на SpaceX, която един ден може да стартира да транспортира хора до Марс. 

Капсулата сега минава през значими тествания в профилирана изкуствена среда, до момента в който SpaceX работи да осъществя проекта си един ден да транспортитира хора до Червената планета. 

Снимката демонстрира Dragon Crew и нейният " багажник " с спомагателен товар и системи за поддръжка, до момента в който тя минава пред електромагнитни проби, предава " Дейли Мейл ". 

В рамките на тестванията галактическият уред е подложен в звукоабсорбираща ехтене камера, с цел да се ревизира положението на електрическите му системи. Ехо камерите са особено проектирани пространства, които всмукват отраженията на звука или електромагнитните талази и са описвани като " най-тихите места на Земята ", наподобявайки околната среда, каквато бихме срещнали в Космоса.

След тези проби корабът Crew Dragon ще бъде изпратен в станцията Plum Brook на НАСА в Охайо, изясни Мъск в обявата си. Станцията там поддържа най-голямата в света вакуумна камера, където галактическите апарати минават през проби, с цел да стане ясно дали могат да устоят на среда, сходна на вакуума в Космоса.

За разлика от предходните версии на капсулата, тази е основана, с цел да транспортира хора.Тя е изцяло самостоятелна и е проектирана да може да транспортира до 7 души, с изключение на до Марс, и до Луната или до Международната галактическа станция (МКС). Има четири прозореца, пред които " пасажерите " ще могат да виждат невероятните гледки на планетата Земя или Луната, а може би и на Слънчевата система, до момента в който пътуват. Седалките за пасажери са направени от най-високия клас въглеродни нишки и са покрити с материала от микрофибри Alcantara.

Наскоро, през април 2018 година, капсулата Dragon, проектирана единствено за товари, транспорти карго от над 2700 кг до МКС. 

Също както при тестванията на ракетите Falcon 9, SpaceX получава за оглед и капсули Dragon след разнообразни задачи. 

Новата капсула за човешки екипаж ще може да каца назад на Земята за зареждане с гориво или повторна приложимост, което ще помогне на SpaceX да понижи разноските си по космичческия превоз и да употребява същите транспортни капсули за нови задачи, които да бъдат по-бързи.

SpaceX се надява да изпрати първия си товар на Марс към 2022 година Втора задача с товар до далечната планета и човешки екипаж е планувана вероятно за 2024 година Още през тази година компнията желае да направи първи тестов полет с хора до по-кратка дестинация.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР