Технологичният предприемач Илон Мъск има състояние от повече от 20

...
Технологичният предприемач Илон Мъск има състояние от повече от 20
Коментари Харесай

В какво инвестира парите си Илон Мъск?

Технологичният бизнесмен Илон Мъск има положение от повече от 20 милиарда $. То значително се дължи на производителя на електрически автомобили Tesla, обществено търгувана компания с пазарна стойност от 57 милиарда $, и компанията, произвеждаща ракети за многократна приложимост SpaceX, която се прави оценка на 20 милиарда $.

Но Мъск твърди, че самият той не влага на фондовия пазар. " Мисля, че евентуално едно от най-големите недоразумения е, че в действителност аз не съм вложител ", сподели Мъск по време на скорошно софтуерно събитие.

" Понякога хората мислят, че съм вложител или че влагам в някакви неща. Всъщност не влагам в нищо. Всъщност единствената социална благосъстоятелност, която владея, е Tesla ", изясни предприемачът.

Въпреки че автомобилната компания не е печеливша и неведнъж пропусна индустриалните си цели, през февруари тя разгласи резултатите от четвъртото тримесечие, които надвишават упованията на специалистите, а приходите й доближават 3.29 милиарда $.

Мъск има към 20% от акциите й. Най-голямата благосъстоятелност на бизнесмена след Tesla е в частната компания SpaceX.

Въпреки слуховете, той не влага в криптовалута. " Буквално не владея никаква криптовалута, като се изключи 0.25 биткойна, които един другар ми изпрати преди доста години ", написа Мъск в профила си в Twitter.

Стратегията на Мъск да влага единствено в компании, които самичък е построил, е в сходство с нещо, което именитият вложител Уорън Бъфет постоянно поучава: " Има една инвестиция, която заменя всички останали: инвестирайте в себе си ".

Все отново, в случай че желаете да инвестирате на пазара, специалисти като Бъфет предлагат да започнете с евтини индексни фондове, с цел да разпределите парите си в разнообразна кошница от компании.

" Непрекъснато купувайте евтини индексни фондове от S&P 500. Мисля, че това е нещото, което има максимален смисъл на практика от самото начало ", поучава милиардерът.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР