Технологичният лидер AES откри официално днес на Хавайските острови най-големия

...
Технологичният лидер AES откри официално днес на Хавайските острови най-големия
Коментари Харесай

AES откри най-големия в света хибриден парк за производство и съхранение на слънчева енергия

Технологичният водач AES откри публично през днешния ден на Хавайските острови най-големия в света работещ хибриден парк за произвеждане и предпазване на слънчева сила. Lāwa’i Solar and Energy Storage е ситуиран в град Лауаи на острова Кауаи и е с мощ за произвеждане на слънчева сила 28 МВ и предпазване на сила 100 МВч. с дълготрайност 5 часа.

Хибридният парк, който се оперира от дъщерното сдружение на AES - AES Distributed Energy, обезпечава стабилно бъдеще на Хавайските острови, заменяйки еквивалента на 4,5 млн. галона дизелово гориво годишно с чиста слънчева сила. Чрез този план AES способства за реализиране на задачите на островния архипелаг за потребление на 100% възобновима сила до 2045 година, като потвърждава, че слънчевата сила и технологията за предпазване могат сполучливо да заместят обичайното произвеждане на електрическа енергия. Изключително значимо при този план е, че цената на електрическата енергия, подавана от пиковата фотоволтаична централа, освен ще бъде по-ниска от тази, създадена от фосилни горива, която зарежда острова, само че постоянно ще бъде по-евтина даже от горивата сами по себе си.

Lāwa’i Solar and Energy Storage е една от първите слънчеви централи за пикова сила, която стартира да доставя електричество на острова в утринните и вечерните часове още от декември 2018 година Централата е построена с функционалност за микромрежа, което улеснява локалния оператор KIUC. При нужда паркът на AES може да обезпечи енергийно зареждане и за прилежащия военно-морски комплекс.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР