Технологичният консултант в платформата на Amazon Web Services (AWS) с

...
Технологичният консултант в платформата на Amazon Web Services (AWS) с
Коментари Харесай

HeleCloud придобива компанията специалист по облачен софтуерен инженеринг DataStork

Технологичният съветник в платформата на Amazon Web Services (AWS) с офиси в Лондон, София и Хага – HeleCloud, разгласи, че е придобила DataStork, компания за софтуерен заоблачен инженеринг и AI/ML услуги, със седалище в София. Сделката е подкрепена от инвестиция на BGF, най-активния вложител във Англия и Ирландия.
Придобиването на DataStork укрепва упоритостта на HeleCloud да бъде водещ сътрудник във връзка с обществените облачни услуги за европейския бизнес и да поддържа облачната гражданска война посредством даване на умения, познания, принадлежности и оперативни благоприятни условия за междинни и огромни предприятия в платформата AWS. HeleCloud е към този момент един от водещите AWS сътрудници в района на EMEA, опериращ на най-високото равнище - Premier.
Основана през 2016 година, DataStork е създала необятен набор от механически благоприятни условия, обхващащи Microservices, Internet of Things (IoT), Serverless, DevOps, BigData, еластични системи, потребителски интерфейс и системи за търсене. В компанията работят над 20 софтуерни инженери, разработващи авангардни софтуерни решения за редица огромни клиенти, в това число Bosch, Uber, HedgeServ и FT. Като компания за разработка на заоблачен програмен продукт, DataStork оказва помощ на клиентите си да развиват нововъведения, да се възползват от неограничена еластичност, да усъвършенстват разноските, да понижат времето на престой и да подобрят ръководството на виталния цикъл на приложенията. Силните страни на DataStork варират от архитектурата на системи посредством създаване и тестване на програмен продукт, до дейно осъществяване и практики за усъвършенстване на оперативните процеси на техните клиенти.

„ Всеки актуален бизнес е цифров. Компаниите, които се концентрират върху наличните данни и вкарват нововъведения бързо, с цел да трансфорат тези данни в добавена стойност за своите клиенти и в лично пазарно преимущество, ще бъдат водачите на утрешния ден. Придобиването на DataStork е естествена последваща стъпка за HeleCloud по пътя ни към обезпечаване на водещите за пазара благоприятни условия, които актуалните организации чакат от нас. Заедно HeleCloud и DataStork ще бъдат по-добре готови от всеки път, с цел да оказват помощ на клиентите да трансформират наличните си приложения, да внесат нововъведения оттатък стандартния програмен продукт за създаване на системи в Облака, да извлекат потребна информация от своите данни и да разширят бизнеса си посредством платформата на AWS “, съобщи Добромир Тодоров, изпълнителен шеф и Chief Cloud Officer на HeleCloud. “Комбинацията от софтуерен инженеринг на DataStork и AI/ML уменията им с нашия необятен експертен опит в региона на AWS и разрастващото ни се наличие на европейския пазар ще дават на клиентите опциите, които са им нужни, с цел да бъдат сполучливи. Очаква се придобиването да докара и до по-голяма успеваемост на бизнеса ни и повишен пазарен дял. Разбира се, ние ще се уверим, че всички съществуващи клиенти на DataStork не престават да получават същите висококачествени услуги, с които са привикнали до момента, само че също по този начин ще могат да се възползват от опциите на по-голямата група “, добави Тодоров.
“Чрез опита ни с огромни еластични системи в облака, интернет на нещата и Big Data за огромни компании като Bosch, Uber и FT, DataStork е в отлична позиция да разшири портфолиото на HeleCloud с услуги с висока добавена стойност в региона на облачното софтуерно инженерство. Основното предизвикателство в усвояването на към този момент зрелите и всеобхватни обществени облачни услуги през последните години е опцията на наличния програмен продукт да се възползва от тях в цялостна степен, както и нарасналата трудност на ръководството на комбинирани хибридни облачни решения ”, разяснява Дойчин Йорданов, създател и изпълнителен шеф на DataStork, като добави, че “DataStork, с главното си VMware R&D завещание и ноу-хау в платформата на AWS, ще форсира процеса за мигриране в обществения Облак на клиентите на HeleCloud посредством адаптиране на софтуерната архитектура към облака и разработка на хибридни облачни решения, учредени на AWS и VMware технологии и оркестрирани посредством изкуствен интелект (AI). ”

Страните не разкриха финансовите елементи по договорката, която беше финализирана по-рано тази седмица.
DataStork, която ще продължи да работи под това име, в този момент е дъщерно сдружение, напълно притежавано от HeleCloud. Компаниите разполагат с тясно свързани портфолиа от услуги, които ще продължат да развиват и интегрират с течение на времето.
Това е второто придобиване за HeleCloud от 2019 година насам, когато компанията закупи OlinData, AWS Advanced Consulting Partner, основана в Холандия, профилирана в инфраструктурата с отворен код, като част от непрекъснатия напредък на HeleCloud в цяла Европа, подсилен от BGF.
За HeleCloud:
HeleCloud е софтуерен съветник в платформата на Amazon Web Services с офиси в Лондон, Хага и София. Компанията подкрепя междинни и огромни организации в построяването на облачната им визия за развиването и реализацията на облачните им тактики посредством водещата си Cloud Roadmap методология. Нашите специалисти дават услуги, ръководени в Облака, с цел да разширят в допълнение облачните преимущества и да дадат опция на компаниите да се съсредоточат върху главния си бизнес. В допълнение към тези услуги, HeleCloud неотдавна закупи екип от специалисти, които специализират в Open Source консултиране, инженеринг и образования и работят в над повече от 20 страни по света.
Екипът на HeleCloud е формиран от висококвалифицирани консултанти и инженери, профилирани в сферите на осведомителната сигурност и интернационалните регулации, Big Data, осведомителния разбор, изкуствения разсъдък, интернет на нещата и Microsoft Enterprise Applications за AWS. За повече информация: www.helecloud.com
За DataStork:
DataStork позволява комплицирани облачни, SaaS и Big Data проблеми посредством най-съвременна разработка на програмен продукт и консултантски услуги.
Един обединен екип от високо опитни експерти, който се стреми към оптималната инженерна успеваемост, съпричастност и пристрастеност. На DataStork се доверяват международно известни клиенти за построяването и усъвършенстването на главните им услуги в облака, както и консултиране по отношение на положителните практики за разработка на програмен продукт. За повече информация: https://datastork.io/
За BGF:
• BGF е основан през 2011 година и е вложил повече от 2,2 милиарда английски лири в над 330 компании, което го прави най-активния вложител във Англия.
• BGF е миноритарен, неконтролиращ съучастник, с търпелива вероятност за вложения, основан на споделени дълготрайни цели с управителните екипи, които поддържа.
• BGF влага в разрастващ се бизнес във Англия и Ирландия посредством мрежата си от 16 офиса.
За повече информация: www.bgf.co.uk
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР