Технологичният консорциум "Българските машини за гласуване" е подал жалба до

...
Технологичният консорциум "Българските машини за гласуване" е подал жалба до
Коментари Харесай

Българските машини за гласуване обжалват решението на ЦИК да ги отстрани

Технологичният консорциум "Българските машини за гласоподаване " е подал тъжба до Върховния административен съд, съобщи БНР. Причината е решението на Централната изборна комисия за отстраняването на "Българските машини " от публичната поръчка да доставка на 9600 устройства за идните избори. Това заяви Александър Чобанов от консорциума.

Общо осем бяха претендентите, които подадоха заявление за присъединяване в публичната поръчка за доставка на машините за гласоподаване. От ЦИК оповестиха, че са отпаднали физическото лице Иван Величков Иванов и сдружението "Български машини за гласоподаване " - с претекста, че не дават отговор на оповестените от възложителя условия.

Чобанов от "Българските машини за гласоподаване " съобщи: "Имаме самочувствието, че сме създали машина, която е на международно равнище, и която по някакви си юридически хватки сега е извадена от конкуренцията, до момента в който се произнесе съдът. Ние сме производители и сме подготвени с нашите съоръжения, които имаме в Пловдив, в които може да произведем тези 10 хиляди машини, защото ще трябват и аварийни, ние ще ги произведем в нужното време, с цел да може изборите да бъдат извършени с българската машина за гласоподаване ".

Според изборният кодекс, машини би трябвало да има в секциите с над триста гласоподаватели като може да се гласоподава и с хартиени бюлетини. Очаква се при започване на 2021 година да бъде подписан контракт с спечелилия от публичната поръчка за доставка на 9 600 устройства за гласоподаване на идните парламентарни избори.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР