Технологичният гигант продължава да влиза в нови индустрии Още по

...
Технологичният гигант продължава да влиза в нови индустрии Още по
Коментари Харесай

Amazon влиза и в застрахователната индустрия

Технологичният колос продължава да влиза в нови промишлености

Още по тематиката
Джеф Безос форсира ракетната си стратегия в Blue Origin

Той усилва служащите в компанията и се пробва да стигне триумфа на Falcon 9 на Илън Мъск
6 авг 2018
Amazon не разочарова и регистрира рекордна облага през второто тримесечие

Резултатите надминават прогнозите на анализатори и се дължат на онлайн услугите и електронната търговия
29 юли 2018
Amazon с рекордна облага
27 юли 2018 В последните години Amazon влезе в безчет нови пазари, в това число хранителни артикули, медикаменти и даже храна за домашни любимци. Най-новият бранш, в който софтуерният колос възнамерява да стъпи, е уеб страници за съпоставяне на застрахователни цени във Англия.

Бързият резултат

Веднага откакто Reuters заяви, че Amazon води диалози с огромни европейски застрахователни компании за основаването на конкурентен уеб страница, акциите на GoCompare.com Group паднаха с 10%, до момента в който тези на Moneysupermarket.com Group се намалиха с 4.7% на лондонската борса. Admiral Group, застрахователят на коли в Съединени американски щати, който има уеб страницата за съпоставения Confused.com, загуби 2.4%.

Въпреки че съгласно информацията на организацията, в която се цитират мениджъри от бранша, предпочели да не афишират имената си, към момента не е ясно какви застрахователни артикули ще бъдат продавани и че към момента няма непосредствени проекти за основаване на уебсайт, споменаването на колоса за електронна търговия е задоволително, с цел да потънат акциите на застрашени компании.

Възможностите на Amazon

Amazon има " всички принадлежности за триумф " и е по-голяма опасност от Гугъл, която също се опита да влезе за английската промишленост за сравняване на цените преди няколко години, съобщи анализаторът на Canaccord Genuity Саймън Дейвис. Amazon има " мощна марка, мощни софтуерни умения и доста пари. Това ще отнеме известно време, само че наподобява като забележителна опасност в средносрочен проект за настоящите бизнеси ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР