Технологичният гигант Microsoft потвърди появилата се преди дни в медиите

...
Технологичният гигант Microsoft потвърди появилата се преди дни в медиите
Коментари Харесай

Microsoft води преговори за придобиването на TikTok в САЩ

Технологичният колос Microsoft удостовери появилата се преди дни в медиите информация, че е провел диалози с китайската компания ByteDance за придобиване на обществената платформа за шерване на къси видеоклиповеTikTok в Съединени американски щати, съобщи Си Ен Би Си.

От Microsoft разясниха, че работят по договорката дружно с американското държавно управление и че възнамеряват да завършват договарянията до 15 септември.

Ако договорката стане факт, Microsoft по едно и също време ще позволи проблемите на Вашингтон с китайския програмен продукт и ще придобие огромно въздействие в областта на обществените мрежи.

 Официалното изказване на Microsoft идва единствено два дни, откакто в медиите се появи информация, че основателят на Windows желае да придобие приложението, което е благосъстоятелност на ByteDance. Малко по-късно американският президент Доналд Тръмп съобщи, че е срещу концепцията американската компания да придобие TikTok и че ще предприеме дейности, с цел да забрани приложението в Съединени американски щати.

В известието на Microsoft се споделя още, че компанията е дискутирала придобиването на бизнеса на TikTok и в Канада, Австралия и Нова Зеландия, като компанията ще даде опция на американски вложители да вземат присъединяване в договорката. От Microsoft допълниха, че основният изпълнителен шеф на компанията Сатя Надела е приказва с президента Тръмп.

В неделя Ройтерс заяви, че Тръмп е дал 45 дни на Microsoft да сключат договорка за TikTok. От компанията обявиха, че ще подсигуряват, че данните на американските консуматори, изполващи платформата, ще бъдат съхранявани в Съединени американски щати и че тези, които са били събирани на други места, ще бъдат изтрити след прехвърлянето им в Америка.

Придобиването на TikTok може да усложни връзките на Microsoft с Фейсбук, която гледа на ByteDance като на съперник. Microsoft влага 240 млн. $ във Фейсбук през 2007 година, като оттогава до през днешния ден двете компании си сътрудничат по доста начинания. През юни Microsoft закри стрийминг платформата си Mixer и насърчи потребителите и основателите на наличие да се ориентират към Фейсбук Gaming.

По-рано през вчерашния ден американският държавен секретар Майк Помпейо съобщи пред Фокс Нюз, че TikTok и WeChat – друго известно китайско приложение, изпращат данни „ непосредствено на Китайската комунистическа партия “. Миналата сряда финансовият министър на Съединени американски щати Стивън Мнучин заяви, че а Комисия по задгранични вложения в Съединени американски щати преглежда опцията американска компания да придобие китайското приложение.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР