Технологичният гигант Microsoft обяви, че ще предложи услугата за кибер

...
Технологичният гигант Microsoft обяви, че ще предложи услугата за кибер
Коментари Харесай

Мicrosoft разширява услугата си за политическа сигурност в 12 европейски страни

Технологичният колос Microsoft разгласи, че ще предложи услугата за кибер сигурност AccountGuard на 12 нови пазара в Европа, в това число Германия, Франция и Испания, написа Reuters. Целта е софтуерът да запълни пропуските в сигурността и да отбрани потребителите в политическото пространство от хакери.

Неотдавна Microsoft засече офанзиви, осъществени сред септември и декември 2018 година против чиновници от Германския съвет за външни връзки и европейските офиси на института Aspen и немския фонд Marshall.

Атаките са били ориентирани към 104 чиновници от Белгия, Франция, Германия, Полша, Румъния и Сърбия. От Microsoft считат, че зад тях стои група, наречена Strontium.

Програмата за кибер отбрана AccountGuard ще се предлага още в Швеция, Дания, Холандия, Финландия, Естония, Латвия, Литва, Португалия и Словакия.

Преди изборите за Европейски парламент през май тази година, немските управляващи се пробват да засилят кибер сигурността, откакто 20 - годишен възпитаник направи пробив в системата на най-голямата стопанска система в Европа.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР