Технологичният гигант Мета, собственик на Фейсбук и Инстаграм, се подготвя

...
Технологичният гигант Мета, собственик на Фейсбук и Инстаграм, се подготвя
Коментари Харесай

“Мета” обмисля пускането на платени абонаменти за “Фейсбук” и “Инстаграм” в ЕС

Технологичният колос " Мета ", притежател на " Facebook " и " Инстаграм ", се приготвя да вкара абонаментни проекти без реклами за консуматори в Европа, заяви " Ройтерс ". Няколко проекта за ценообразуване се разискват, само че като най-осъществим се разяснява този от 10 евро на месец, споделя източник на организацията, добавяйки, че нововъведението ще е реалност през идващите месеци.

Предложението е опит на " Мета " да се съобрази с наредбите на Европейски Съюз, които заплашват да лимитират способността й да персонализира реклами за потребителите без тяхното единодушие, което ще удари приходите на платформата.

Предлагането на избор на потребителите - със или без реклами, ще разреши на " Мета " да ползва европейското законодателство. Ако потребителите предпочетат да не заплащат, това ще помогне и на рекламните й доходи.

Социалната медийна компания беше санкционирана с 390 милиона евро по-рано тази година от ирландския комисар по поверителността на данните за това, че не може да употребява по този начин нареченото договорно правно съображение, с цел да изпраща на потребителите реклами въз основа на тяхната онлайн интензивност.

Впоследствие " Мета " съобщи, че има намерение да изиска от потребителите в Европейски Съюз тяхното единодушие, преди да разреши на бизнеса да насочва реклами, с цел да отговори на изменящите се регулаторни условия в района.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР