Технологичният гигант Meta може да забрани използването на неговите платформи

...
Технологичният гигант Meta може да забрани използването на неговите платформи
Коментари Харесай

Зукърбърг заплашва да спре Facebook и Instagram в Европа

Технологичният колос Meta може да забрани потреблението на неговите платформи Фейсбук и Instagram за Европа. Подобен сюжет изпълнителният шеф на компанията Марк Зукърбърг чертае, ако на компанията не ѝ бъде позволено да трансферира, съхранява и обработва данните на своите европейски консуматори на сървърите си в Съединени американски щати.

Това излиза наяве от фрази в годишния отчет на Meta, подаден в Комисията по скъпи бумаги и тържища (CES), предава софтуерната медиа Mashable.

Meta неведнъж е заявявала, че способността за продан и обработка на потребителски данни сред страните е от решаващо значение за бизнеса ѝ както оперативно, по този начин и за ориентиране на реклами. Настоящите съглашения, позволяващи прекачване на данни, са подложени на проверка и следва да бъдат изменени. Ако компанията на Марк Зукърбърг не успее да реализира нов контракт за шерване на данни, тя заплашва да спре да дава услугите си Фейсбук и Instagram на Стария континент.

„ Ако не можем да прехвърляме данни сред страни и райони, в които оперираме, или в случай че сме лимитирани да споделяме данни сред нашите артикули и услуги, това може да повлияе на способността ни да предоставяме услугите си, както и на метода, по който предоставяме нашите услуги или на способността ни да насочваме реклами “, се споделя в изказването.

След това Meta разяснява, че се надява да реализира нови съглашения в границите на 2022 година, само че в случай че не го направи,

евентуално няма да можем да предложим редица от най-значимите си артикули и услуги, в това число Фейсбук и Instagram, в Европа “.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР