Технологичният гигант “Майкрософт” инвестира колосалните 1 млрд. долара в проект

...
Технологичният гигант “Майкрософт” инвестира колосалните 1 млрд. долара в проект
Коментари Харесай

“Майкрософт” инвестира 1 млрд. долара в проект на Илон Мъск за изкуствен интелект

Технологичният колос “Майкрософт” влага колосалните 1 милиарда $ в план на Илон Мъск, който цели да репликира човешкия мозък като изкуствен интелект, предадоха международните софтуерни медии.

Целта на компанията OpenAI на Мъск е да създаде първият AGI или artificial general intelligence – общ изкуствен интелект. Разликата сред него и тези ИИ, които към този момент съществуват, е че този на Мъск ще може да научи и развие голям брой качества и конгнитивни функционалности, вместо единствено един вид. Основната цел на OpenAI е да пресъздаде човешкият мозък и всичките му особености и потенциал в синтетичен вид.
Нова компания на Илон Мъск ще свърже човешкия мозък с компютър Благодарение на своя чип, „ НеураЛинк ” се надява да помогне на хора с неврологични проблеми, както и да сътвори „ свръхинтелект "
“Създаването на AGI ще бъде най-важното софтуерно развиване в историята ни. Потенциалът му е безконечен и ще използваме парите, с цел да го разработим”, разяснява шефът на компанията Сам Алтман.

“Майкрософт” и OpenAI ще си партнират в основаването на технологията на този вид суперкомпютри, които ще употребяват новия изкуствен интелект.

До момента екипа на Мъск е постигнал големи триумфи, като създаденият от тях ИИ е съумял да победи най-хубавите играчи на “Дота 2” в света – една от най-трудните стратегически компютърни игри.
Илон Мъск с нова концепция: „ Тесла " да стане частна компания Според информация на ДПА Саудитска Арабия към този момент е купила дял от нея
Макар и да е част от основателите на OpenAI, Илон Мъск нееднократно е предупреждавал за заплахите, които идват с изкуствения разсъдък и по какъв начин неговото създаване е по-опасно и от нуклеарни оръжия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР