Технологичният гигант “Гугъл дарява стипендии на докторанти от България. Събитието

...
Технологичният гигант “Гугъл дарява стипендии на докторанти от България. Събитието
Коментари Харесай

“Гугъл” дарява стипендии на докторанти от България

Технологичният колос “Гугъл ” подарява стипендии на докторанти от България. Събитието за разпределяне на помощта се състоя на особено проведен конгрес.

Вицепрезидентът на “Гугъл ”, който е българин, разгласи дарението в наличието на министъра на образованието.  То ще е за докторанти, които се образоват в института “Инсайт ” с акцент върху разработки, свързани с изкуствения разсъдък.

“С наслаждение желая да ви оповестя, че „ Google “ уголемява поддръжката си за „ Инсайт “ с в допълнение финансиране за над един милион $ за общо осем докторски стипендии в границите на самодейността на „ Google Инсайт “. Това е четири пъти повече от инвестицията през 2012 година “, уточни вицепрезидентът на компанията Слав Петров.

„ Това подаяние е едно от най-големите дарения на „ Google “ за стипендии за 2024 година в света. „ Google “ е избрал точно „ Инсайт “, което потвърждава пред света, че сме институция на международно равнище “, разяснява Мартин Вечев, шеф на института.

 ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Атентатът против словашкия министър председател Роберт Фицо 1 мин. ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Атентатът против словашкия министър председател Роберт Фицо  Волфганг Шюсел пред bTV: Скоро няма да има спънки за пълноправното участие на България в Шенген 12 мин. Волфганг Шюсел пред bTV: Скоро няма да има спънки за пълноправното участие на България в Шенген  Словашкият министър председател Роберт Фицо е пристигнал в схващане 3 мин. Словашкият министър председател Роберт Фицо е пристигнал в схващане  5 мин. " Да разберем Европа ": Какво съставлява Европейският парламент?  Камера снима момента на стрелбата по Роберт Фицо (ВИДЕО) 2 мин. Камера снима момента на стрелбата по Роберт Фицо (ВИДЕО)  Нови цени за парното и топлата вода от юли 2 мин. Нови цени за парното и топлата вода от юли  ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Атентатът против словашкия министър председател Роберт Фицо 1 мин. ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Атентатът против словашкия министър председател Роберт Фицо  Волфганг Шюсел пред bTV: Скоро няма да има спънки за пълноправното участие на България в Шенген 12 мин. Волфганг Шюсел пред bTV: Скоро няма да има спънки за пълноправното участие на България в Шенген  Словашкият министър председател Роберт Фицо е пристигнал в схващане 3 мин. Словашкият министър председател Роберт Фицо е пристигнал в схващане  5 мин. " Да разберем Европа ": Какво съставлява Европейският парламент?  Камера снима момента на стрелбата по Роберт Фицо (ВИДЕО) 2 мин. Камера снима момента на стрелбата по Роберт Фицо (ВИДЕО)  Нови цени за парното и топлата вода от юли 2 мин. Нови цени за парното и топлата вода от юли

С тях ще бъде обезпечена и поддръжка за заплати на откриватели, както и стипендии за докторанти и студенти в INSAIT

През декември предходната година стана ясно, че " Амазон " - Amazon Web Services, подарява 1 милион щатски $ на Института за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии " Инсайт ".

Тогава беше обявено, че средствата ще бъдат предоставени поради показаните високи резултати и капацитет за напредък, като се планува да бъдат употребявани за проучвания в региона на формалните способи. С тях ще бъде обезпечена и поддръжка за заплати на откриватели, както и стипендии за докторанти и студенти в института.

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР