Технологичният гигант Google ще удвои екипа си от експерти по

...
Технологичният гигант Google ще удвои екипа си от експерти по
Коментари Харесай

Google удвоява екипа си в Европа, занимаващ се със защита на личните данни

Технологичният колос Гугъл ще удвои екипа си от специалисти по отбрана на персоналната информация на потребителите в Германия. Промяната е наложена от опцията Европа да направи регулирането на персоналните данни още по-строго.

Главният изпълнителен шеф на Гугъл Сундар Пичай разгласи, че Гугъл ще усили съвсем два пъти инженерите по сигурността в Мюнхен. Вероятно е те да надвишават 200 до края на годината, написа CNBC.

" Не е инцидентно, че ние построяваме нашия център за отбрана на персоналните данни в сърцето на Европа и в страна, която е отражение на метода, по който европейците мислят за сигурността и запазване на персонална информация ", споделя в изказването си Пичай.

Той отбелязва, че много артикули и софтуерни нововъведения за основани в Мюнхен и че това е значим стадий в проекта за техните вложения в Европа. В немския град от 2007 година екипът на Гугъл е повишен до 750 души от 60 разнообразни страни. През тази година броят на чиновниците най-вероятно ще надмине 1000.

Гугъл също по този начин разгласи и стартирането на фонд с активи от 10 милиона евро за поддръжка на нестопански организации, университети и други организации, работещи в цяла Европа по въпроси, свързани с сигурността в интернет - от запазването на онлайн сигурността на младежите до кибер закононарушенията от ненавист.

Този ход от страна на софтуерния водач идва откакто натиска върху обществените мрежи се ускори през последните години. В разследване на това Европа се оказва много атрактивен пазар за уеб колосите.

Общият европейски правилник за отбрана на данните (GDPR), който влезе в действие през май 2018 година, даде на потребителите правото да избират какво от техните персонални данни, компании като Гугъл, Apple и Фейсбук могат да съхраняват.

През последните месеци в Австралия и Европейски Съюз бяха признати и препоръчани закони, ориентирани към справяне с нездравословното наличие на обществените медии. Междувременно английските законодатели приканиха за правила, които да държат софтуерните водачи персонално виновни, в случай че не изпълнят задължението си да опазят съхраняваната лична информация.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР