Технологичният гигант Google е блокирал появата на 2.7 млрд. от

...
Технологичният гигант Google е блокирал появата на 2.7 млрд. от
Коментари Харесай

На всяка минута Google блокира близо 5000 вредни реклами

Технологичният колос Гугъл е блокирал появяването на 2.7 милиарда от така наречен „ неприятни “ реклами през миналата 2019 година, като част от опитите си да защищити потребителите от подвеждащо наличие, съобщи Business Standard.

На всяка минута са премахвани почти 5 хиляди криейтива, нарушили политиките на компанията, по същата причина са изтрити и близо 1 млн. рекламни акаунта. Премахнати са и банери от 21 млн. уебстраници.

От корпорацията означават, че от началото на пандемията се следи фрапантен скок на подвеждащите реклами на мощно търсени артикули, каквито да вземем за пример са медицинските маски.

„ Хората имат вяра на Гугъл, когато търсят информация, по тази причина сме решени да им подсигуряваме сигурност, че могат да имат вяра и на рекламите, които виждат в платформите ни “, пишат от най-голямата търсачка в публично изказване по тематиката.

В изискванията на изключителното състояние компанията оказва помощ на управляващите и неправителствените организации по света да популяризират необятно анонсите си измежду потребителите на цифровото пространство.

Миналата седмица Гугъл регистрира рекламни доходи на стойност 33 милиарда $ за първото тримесечие на 2020 година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР