Технологичният гигант Facebook има намерение да въведе ограничение за функцията

...
Технологичният гигант Facebook има намерение да въведе ограничение за функцията
Коментари Харесай

Доколко Facebook ще ограничи излъчването на живо?

Технологичният колос Фейсбук има желание да вкара ограничаване за функционалността си с живо лъчение. Информацията се появи преди среща на софтуерните водачи, която е ориентирана към понижаване на насилието, популяризирано онлайн.

През март стрелбата в Нова Зеландия бе предавана непосредствено в обществената мрежа от първоизточника. Това докара до остра реакция против софтуерните компании и властта, която имат. Те бяха призовани от политици и публични персони да вземат ограничения, с цел да се избегне разпространяването на такива натуралистични фрагменти.

От компанията на Марк Зукърбърг има реакция, въпреки и малко закъсняла, написа Reuters. Социалната медия вкарва рестрикция, като при определяне на нарушение на разпоредбите от консуматори, те няма да могат да употребяват опцията за живо лъчение. Техният достъп то новаторския инструмент на Фейсбук ще бъде спиран за избран интервал от време.

Министър-председателят на Нова Зеландия Джакинда Арден, която осъди много остро обществената мрежа след излъчените фрагменти през март, съобщи, че тази смяна е основна, с цел да се спре разпространяването на насилието онлайн.

От Фейсбук не конкретизират кои правила би трябвало да се нарушат, с цел да докара това до ограничение на достъпа до живото лъчение. Освен тази мярка, компанията възнамерява да вкара и още регулативни правила.
 Фейсбук е в най-трудния си интервал от абсурда с Cambridge Analytica
Фейсбук е в най-трудния си интервал от абсурда с Cambridge Analytica

Това се дължи на стрелбата в Нова Зеландия, която се излъчи онлайн в мрежата

В допълнение към тази политика, софтуерната империя има намерение да финансира и проучвания в университети за идентифициране и разкриване на манипулирана информация.

След атентата в Нова Зеландия, компанията отстранява 1,5 милиона видеоклипа на платформата си единствено в границите на 24 часа. Въпреки това има такива, които изтичат и се популяризират в онлайн пространството. Открити са 900 разнообразни версии на случилото се.

Това демонстрира, че има още доста работа да се свърши, с цел да се направи мрежата по-безопасна. Според Ардън първите стъпки от вярната политика на компанията са направени.

Министър-председателят на Нова Зеландия би трябвало да се срещне с френският презцидент Еманюел Макрон и софтуерните водачи, с цел да се обсъдят по-нататъчни дейности.

На нея ще има представители на колосите Гугъл, Twitter и Фейсбук, само че основният изпълнителен шеф на последната няма да участва.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР