Технологичният гигант Епъл (Apple Inc.) е в напреднали преговори за

...
Технологичният гигант Епъл (Apple Inc.) е в напреднали преговори за
Коментари Харесай

Епъл може да купи бизнеса с микрочипове на Интел

Технологичният колос Епъл (Apple Inc.) е в напреднали договаряния за пазаруване на бизнеса с микрочипове за смарт телефон модеми на компанията Интел (Intel Corp), заяви " Уолстрийт джърнъл ", като се базира на осведомени с договарянията.

Ако договарянията не се провалят, договорката, която е оценена на минимум 1 милиарда $, може да бъде реализирана още през идната седмица, показват източниците на финансовото издание.

През април Интел разгласи, че ще излезе от бизнеса с микрочипове за 5G модеми. Това стана единствено часове, откакто Епъл съумя да уреди своя дълготраен спор с Qualcomm Inc., който е основен снабдител на микрочипове за смарт телефон модемите на iPhone.

" Уолстрийт джърнъл " заяви през същия месец, че Интел изследва опцията за продажба на своя бизнес с чипове за модем на Епъл или на друга компания.

След днешната вест акциите на Интел нарастнаха с 1.3% към Щатски долар 52.10 за акция по време на извънборсовата търговия на Уолстрийт, до момента в който акциите на Епъл се покачиха едва с едвам 0.2% към Щатски долар 207.60.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР