Технологичният гигант ByteDance е цензурирал съдържание, критично към китайското правителство,

...
Технологичният гигант ByteDance е цензурирал съдържание, критично към китайското правителство,
Коментари Харесай

Компанията майка на TikTok цензурирала критични статии за Китай

Технологичният колос ByteDance е цензурирал наличие, сериозно към китайското държавно управление, в свое приложение за вести в Индонезия в интервала от 2018 година доникъде на 2020-а, заяви „ Ройтерс “, като се базира на 6 свои източника, осведомени със случая.

Местни модератори са били инструктирани от екип на основаната в Пекин компания да изтриват журналистически материали, настроени „ отрицателно “ към управляващите в Китай, от медийния агрегатор Baca Berita (BaBe). Насоките са дадени през 2018-а, откакто ByteDance купува платформата, до момента в който междувремено над приложението ѝ TikTok е наложена краткотрайна възбрана поради „ порнография, неуместно наличие и обиди “. По тази тематика чиновниците също са били предизвестени да не разгласяват информация, до момента в който текат договаряния с индонезийското държавно управление.

От управлението на BaBe отхвърлиха изказванията и означиха, че модерират наличие съгласно напътствията на своята общественост и в сходство със законите.

Индонезия е един от най-бързо разрастващите се пазари за ByteDance, където TikTok е изтеглен над 147 млн. пъти.

На този декор в Съединени американски щати не престават договарянията за реализиране на съглашение за продажбата на платформата за къси видеа, откакто президентът Доналд Тръмп сложи изискване тя да бъде продадена на американска компания поради опасения, свързани с националната сигурност на страната.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР