Технологичният гигант Apple стартира нова услуга, която ще улесни клиентите,

...
Технологичният гигант Apple стартира нова услуга, която ще улесни клиентите,
Коментари Харесай

Apple улеснява поправката на iPhone

Технологичният колос Apple започва нова услуга, която ще улесни клиентите, чиито смарт телефони се нуждаят от корекция.

Според известие на компанията следва да бъдат увеличени сервизите, където хората могат да занесат своя iPhone за ремонт. Собствениците на телефоните на Apple ще получат също по този начин опцията да поправят гратис някои от най-често срещаните извънгаранционни проблеми.

Компанията ще доставя повече компании и сервизи с истински Apple елементи и принадлежности. Предвижда се правенето на наръчници за ремонт и диагностика. Ще бъдат провеждани и образования.

Материалите ще бъдат идентични с тези, които все още получават оторизираните сервизи на Apple. Цената на съставените елементи ще бъде същата.

Досега неоторизираните компании не можеха да купуват истински материали за корекция на iPhone и доста клиенти не можеха да дават телефоните си за външни поправки, без да анулират гаранцията на устройството си.

Ходът идва след години рецензии към рестриктивните политики на компанията, които лимитираха ремонтите единствено в магазините на Apple и оторизираните им представители.

Компанията също е изправена пред засилен напън от национални държавни управления, които упорстват за правенето на закон за " Право на корекция ". Този закон би трябвало да изисква производителите да разрешат на потребителите си да ремонтират своите устройства както изберат за добре и да принудят фирмите да продават своите материали на самостоятелни сервизи.

Apple има повече от 5 000 оторизирани представители на услуги по света, които поправят техните артикули, без значение дали устройствата са в гаранция, или не.

Услугата ще започва първо в Съединени американски щати, само че се чака да бъде разширена и в доста други страни. През последната година от софтуерния колос пуснаха услугата като пилотна, като бяха включени 20 самостоятелни сервиза за ремонт в Северна Америка, Европа и Азия, предоставящи услуги и елементи.

Сервизите могат да се причислят към програмата гратис през уеб страницата на компанията, само че са длъжни да наемат сертифициран механик на Apple, с цел да обезпечат нужното качество.
 Apple предизвестява за напукани екрани на смартчасовници
Apple предизвестява за напукани екрани на смартчасовници

Компанията предлага безвъзмезден ремонт
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР