Технологичният гигант Apple стана първата компания в света, достигнала пазарна

...
Технологичният гигант Apple стана първата компания в света, достигнала пазарна
Коментари Харесай

Първата компания в света, оценена на $3 трилиона

Технологичният колос Apple стана първата компания в света, достигнала пазарна стойност от 3 трилиона $, подкрепена от очаквания за агресия на нови пазари, заяви.

Напредъкът на производителя на iPhone беше измежду най-впечатляващите за месец, белязан от интереса на вложителите към капацитета на изкуствения разсъдък, като купувачите на акции също избраха компании със мощни салда и парични потоци.

Последният тримесечен доклад на Apple през май демонстрира, че нейните доходи и облаги надминават упованията на анализаторите, а нейният опит в противоположното изкупуване на акции затвърди репутацията й на сигурна инвестиция по време на световната икономическа неустановеност.
 Apple ще доближи пазарна капитализация от $3 трилиона през 2023-а и евентуално ще надмине $4 трилиона през 2025-а
Apple ще доближи пазарна капитализация от $3 трилиона през 2023-а и евентуално ще надмине $4 трилиона през 2025-а

Новината идва, сега, в който Apple се приготвя да започва актуализацията на iOS 16.6, защото неотдавна показа iOS 16.6 Public Beta 4 за консуматори на iPhone. Очаква се тази идна версия да се концентрира главно върху корекции на неточности и усилване на сигурността, само че също по този начин ще донесе някои обилни актуализации за потребителите на iPhone.

Пазарната стойност на Apple е 3,05 трилиона $

Според графика на Reuters пазарната стойност на Apple е 3,05 трилиона. Microsoft е на второ място с пазарна стойност от 2,53 милиарда, следвана от Saudi Arabian Oil с 2,08 милиарда.

Производителят на електрически коли Tesla Inc означи 28% скок в пазарната си капитализация през юни и заема девето място в класацията, едно място под Meta.
 Apple стъпва в бъдещето с
Apple стъпва в бъдещето с " пространствения компютър " Vision Pro

AR/VR устройството има лична екосистема, високи характерности и най-малко толкоз висока цена
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР