Технологичният гигант Apple се извини след като призна, че умишлено

...
Технологичният гигант Apple се извини след като призна, че умишлено
Коментари Харесай

Apple се извини, че забавя работата на старите айфони

Технологичният колос Apple се извини откакто призна, че съзнателно е забавял работата на по-старите си модели iPhone. 

Компанията разгласява публично изказване в уеб страницата си, предава Би Би Си. В него показва, че ще издаде програмен продукт през 2018 година, с който потребителите да могат да наблюдават представянето на батериите на техните по-стари iPhone-и 

Собственици от дълго време подозираха, че Apple съзнателно забавя функционалности на старите модели iPhone, с цел да подтиква потребителите да ги обновяват и да си купуват нови устройства. Apple по-рано призна, че го е правила при някои нейни телефони с остаряващи акумулатори, само че съобщи, че задачата е била " да се удължи живота " на устройствата. 

В изказването в уеб страницата си компанията написа, че ще понижи цените на замяната на батериите отвън гаранционен период от $79 до $29 за всеки със смарт телефон от iPhone 6 надолу. Тя показва, че подхваща ограниченията в отговор на паниките на потребителите, поради лоялността на хората и с цел да завоюва още веднъж доверието на всеки, усъмнил се в желанията й. 

Осем правосъдни каузи бяха заведени против Apple в Съединени американски щати с обвинения по въпроса. Производителят е изправен пред спомагателни правосъдни каузи в Израел и Франция. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР