Технологичният гигант Apple изисква от всички приложения в онлайн магазина

...
Технологичният гигант Apple изисква от всички приложения в онлайн магазина
Коментари Харесай

App Store задължи приложенията да съобщават какви данни събират

Технологичният колос Apple изисква от всички приложения в онлайн магазина си да разкриват повече елементи за това каква информация събират от потребителите и защо я употребяват.

Считано от 14 декември, разработчиците ще би трябвало да рапортуват на софтуерния колос за данните, които имат, а от това предписание не са изключени и приложенията на Apple, написа „ Би Би Си “.

Местоположението и контактите са два от образците за данни, които фирмите от App Store могат да вземат, с цел да проследят потребителите и тяхната интензивност, считат от корпорацията и означават, че не се стремят да трансформират бизнес моделите на издателите.

Друга информация, като да вземем за пример здравословно положение, финансови елементи и история на търсенето могат да бъдат непосредствено свързани с обещано лице. Сега всеки ще може да откри какви данни дава с изтеглянето на едно приложение.

Изискване към разработчиците е също да означават дали събират данни от други приложения и уеб страници, които потребителят е посетил за задачите на рекламното таргетиране, както и дали самите те споделят такава информация с трети страни.

От Apple се надяват новото предписание да „ концентрира мозъците “ на разработчиците и потребителите и прибавиха, че ще правят инспекции, с цел да са сигурни, че има бистрота.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР