Технологичният гигант Apple актуализира насоките си за разработчици, забранявайки категорично

...
Технологичният гигант Apple актуализира насоките си за разработчици, забранявайки категорично
Коментари Харесай

Apple забрани криптовалутите на iPhone и другите си устройства

Технологичният колос Apple актуализира насоките си за разработчици, забранявайки изрично потреблението на неговите устройства за " копаене " на криптовалути като Bitcoin.

Новите правила лимитират приложенията, които източват батерията, генерират несъразмерна топлота или излишно оказват напън върху опциите на устройството - всичко това се случва при " копаенето " на Bitcoin.

" Приложенията, в това число и рекламите на трети страни, показвани в тях, не могат да извършват несвързани фонови процеси като копаенето на криптовалути ", написа Apple на своя уеб страница.

Малко евентуално е някой да успее да копае Bitcoin, употребявайки единствено iPhone или iPad, поради количеството сила и изчислителна мощ, които са нужни.

Но ходът на Apple би могъл превантивно да спре бъдещите, по-малко енергоемки цифрови валути да бъдат добивани на тези устройства или да спре обединяването на голям брой устройства, с цел да го вършат.

Компанията от Купертно поучава клиентите си да употребяват приложения, които харчат прекалено много сила и не натоварват ненужно устройствата й.

Apple насочи първите си насоки, свързани с криптовалутите, през 2014 година Тя смъкна от онлайн магазина си Coinbase и други приложения за виртуални валути поради " неуреден проблем ".

Копаенето на криптовалути е математически развой, осъществяван от високопроизводителни компютри. За да се търгува Bitcoin, транзакциите би трябвало да бъдат тествани посредством комплицирани математически уравнения, по-късно и добавени към така наречен " разпределена книга ". В подмяна на решение на уравненията " копачите " получават Bitcoin.

Този развой употребява 1400 вата сила на компютър - същото количество, нужно за работа на сешоар, съгласно компанията Bitcoin Mining Coinmint.

Много приложения в магазина на Apple настояват, че разрешават на потребителите да употребяват мощни устройства, в това число Crypto Minin и Crypocurrency Cloud Mining. Последнoтo твърди, че разрешава на потребителите да " печелят пари и криптовалути " без огромни вложения или конфликт с директното присъединяване на хардуер или програмен продукт ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР